ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

На Херсонщині судитимуть учасників організованої групи за шахрайство на понад чверть мільйона гривень

На Херсонщині судитимуть учасників організованої групи за шахрайство на понад чверть мільйона гривень
26005 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої групи, які шляхом обману та незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки викрали понад 250 тис. грн з банківських карток українців (ч. 4 ст. 190 КК України).

Слідством установлено, що зловмисники, використовуючи торговельний Інтернет онлайн-майданчик, налагодили шахрайську схему із заволодіння коштами громадян. Фігуранти телефонували потерпілим і, представляючись працівниками служби безпеки найбільших банків України, отримували реквізити від їх банківських карток. За допомогою різноманітних платіжних систем члени групи оформлювали перекази грошей з банківських карток потерпілих на підконтрольні організатору рахунки.

У такий спосіб шахраям вдалося ошукати щонайменше дев’ятьох людей.

Під час обшуків правоохоронці вилучили мобільні телефони, SIM-карти, що використовувались як засіб вчинення злочинів, банківські картки, на які перераховувались кошти потерпілих.

Наразі досудове розслідування, що здійснювалось СВ відділу поліції № 2 ХРУП ГУНП в Херсонській області, завершено.
Оперативний супровід здійснював відділ протидії кіберзлочинам в Херсонській області департаменту кіберполіції НП України.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео