ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Як отримати цифрове свідоцтво про народження дитини?

Як отримати цифрове свідоцтво про народження дитини?
335191 ПЕРЕГЛЯДІВ

Раніше свідоцтво про народження дитини було лише в паперовому вигляді. Зараз документ може відображатиметься в мобільному застосунку Дія в обох батьків. Щоб отримати цифрове свідоцтво про народження дитини перш за все необхідно оновити або встановити на телефоні мобільний застосунок Дія. Далі обрати розділ "Додати свідоцтво про народження дитини" та ввести серію та номер документа. Після цього свідоцтво про народження має з'явитись у застосунку.

Памятайте: цифровий документ має таку ж юридичну силу, як і його паперовий аналог. Правових підстав для відмови у використанні цифрового свідоцтва про народження дитини в Дії немає. Адже, 23.09.2020 року Кабінетом Міністрів України було затверджено постанову № 911, якою було легалізовано використання цифрового свідоцтва на рівні з паперовим. Цифрове свідоцтво можна використовувати у подорожах Україною, а також при отриманні банківських, медичних та освітніх послуг.

У яких випадках свідоцтво про народження може не підвантажитись:
Коли внесли свідоцтво про народження не своєї дитини
Коли додали дані зі свого свідоцтва про народження
Коли усиновили дитину або є її опікуном
Коли батьки позбавлені батьківських прав
Помилилися, коли вводили серію та його номер до застосунку.
Можливо, було велике навантаження на реєстр, коли вводили серію та його номер в застосунок.
Ваші ПІБ, податковий номер та/або дата народження не співпадають у банку, в Дії та у реєстрі. Перевірте їх у банку, через який авторизуєтесь, або, якщо є можливість, спробуйте авторизуватися через інший банк.
Приємного користування цифровими документами. 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео