ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

За апеляційного реагування прокуратури поновлено судовий розгляд по справі за фактом підпалу автомобіля працівника «Радіо Свобода»

За апеляційного реагування прокуратури поновлено судовий розгляд по справі за фактом підпалу автомобіля працівника «Радіо Свобода»
233802 ПЕРЕГЛЯДІВ

Київський апеляційний суд за результатами розгляду апеляційних скарг Броварської окружної прокуратури та представника потерпілого скасував ухвалу Броварського міськрайонного суду щодо закриття кримінального провадження за фактом підпалу автомобіля знімальної групи програми «Схеми» та перешкоджання виконанню професійних обов’язків журналіста . Суд першої інстанції у червні 2021 року задовольнив клопотання сторони захисту про закриття кримінального провадження через порушення строків продовження досудового розслідування.

Прокуратура із цим рішенням категорично не погодилася та подала апеляційну скаргу. Київський апеляційний суд підтримав доводи прокурора, та скасувавши ухвалу Броварського міськрайонного суду, направив справу на новий розгляд. Нагадаємо, розслідуванням встановлено, що вночі 17 серпня 2020 року в м. Бровари група осіб, за попередньою змовою між собою, підпалили автомобіль марки «КІА», що належав водію «Радіо Свобода» - члену журналістської групи, яка для здійснення своєї законної професійної діяльності використовувала цей транспортний засіб.

Перебуваючи у дворі багатоповерхівки, вони кинули на передню частину автівки предмет, від якого транспортний засіб загорівся та був повністю знищений. Броварською окружною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно мешканця столиці за фактами умисного знищення чужого майна шляхом підпалу, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, та впливу на журналіста з метою перешкоджання виконанню ним професійних обов’язків (ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 3 ст. 171 КК України).

Матеріали стосовно інших осіб, причетних до скоєння злочину, виділені в окреме провадження.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається не винуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео