ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Інформаційне агентство : Глава ООН закликав домогтися перетворення продовольчих систем

Інформаційне агентство : Глава ООН закликав домогтися перетворення продовольчих систем
180760 ПЕРЕГЛЯДІВ

На сьогоднішній день, майже 40% світового населення, а це три мільярди людей, не мають змоги забезпечити собі здоровий раціон харчування. Проблема не тільки в рості числа людей, які недостатньо їдять, а й число протилежних до них людей тих, хто страждає від ожиріння. Дані факти наштовхують на перетворення нинішньої продовольчої системи. Про це заявив Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш напередодні Всесвітнього дня продовольства.

«Святкування Всесвітнього дня продовольства - це не тільки нагадування про важливість продовольства для кожної людини на планеті; це ще і заклик до дій в інтересах досягнення продовольчої безпеки у всьому світі », - таку думку висловив глава ООН.

Наслідки COVID-19 з боку економіки погіршили і так складну ситуацію у сфері продовольства – додатково 140 мільйонів людей зіткнулися з нестачею харчових продуктів.

Наявна ситуація у світі говорить про необхідність переглянути теперішні методи виробництва та споживання продуктів харчування. Темою Всесвітнього дня продовольства у цьому році є однозначною вказівкою на те, що людство все ж здатне домогтися змін та покращень: «Наші дії – наше майбутнє».

Глава ООН нагадав, що минулого місяця пройшов Саміт ООН з теми продовольчих систем, за підсумками якого держави пообіцяли створити нові екологічно безпечні продовольчі системи і зробити здорове харчування більш доступним.

«Ми все можемо змінити свій підхід до споживання продовольства і зробити вибір на користь більш здорових рішень - як для себе, так і для нашої планети. Наші продовольчі системи небезнадійні », - підкреслив Антоніу Гутерріш. Він висловив впевненість, що ми змогли б домогтися поліпшення якості харчування, стану навколишнього середовища, якості та умов життя людей, в тому числі тих, хто зайнятий в агропродовольчому секторі.

За даними ФАО, цей сектор охоплює більше мільярда людей по всьому світу. Цей показник більший, аніж у будь-якій іншій економічній галузі.

На сьогоднішній день три мільярди людей не можуть собі дозволити здоровий раціон харчування, в той час, як два мільярди мають надлишкову вагу або страждають ожирінням, а 463 мільйони людей виснажені. Пандемія COVID-19 показала світу неефективність та ненадійність сучасних продовольчих систем, та завдала серйозної шкоди світовій економіці.

За прогнозами, населення планети збільшиться приблизно на два мільярди людей у найближчі 30 років. З метою забезпечення продовольством усіх людей необхідно розв'язувати проблему скорочення бідності, збереження біорізноманіття, пом’якшення наслідків зміни клімату та залучати до цього нові покоління, а не просто постійно збільшувати обсяги виробництва продовольства.

Варто пам’ятати, що в число Сімнадцяти Цілей сталого розвитку, який запланований до закінчення виконання у 2030 році, входять ліквідація голоду та злиднів, забезпечення здорового способу життя, відповідальне споживання та виробництво, а також збереження морських екосистем та екосистем суші. Всі ці цілі нерозривно пов'язані з удосконаленням продовольчих систем.

Кожного року, 16 жовтня, у всіх країнах відзначається Всесвітній день продовольства. Така дата була обрана не випадково. У цей день була заснована Організація ООН з продовольства та сільського господарства (відома як ФАО), яка була заснована в Канаді в 1945 році.

«Всесвітня продовольча програма (ФАО) народилася після катастрофи. Три чверті століття по тому, коли світ переживає нове глобальне лихо, її роль все так само важлива », - заявив Генеральний директор ФАО Цюй Дун'юй. Він зазначив, що у свої 75 років ФАО і не думає «відправитися на спокій».

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео