ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Світовий банк: зв’язок між COVID-19 та продовольчою кризою. Останні дослідження.

Світовий банк: зв’язок між COVID-19 та продовольчою кризою. Останні дослідження.
281445 ПЕРЕГЛЯДІВ

Дедалі більша кількість країн стикається з зростаючим рівнем гострої відсутності продовольчої безпеки, що зводить нанівець багаторічні досягнення у сфері розвитку. Ще до того, як COVID-19 знизив доходи і порушив ланцюжки продовольчих поставок, хронічний і гострий голод збільшувався через різні чинники, включаючи  державні конфлікти, соціально-економічні умови, стихійні лиха та зміну клімату. Вплив COVID-19 призвів до серйозного та широкомасштабного зростання глобальної продовольчої небезпеки, торкнувшись вразливих домогосподарств майже у всіх країнах, причому очікується, що вплив триватиме не тільки у  2021-2022 роках, а, можливо, далі. У цій статті розглянемо зростання продовольчої безпеки під час пандемії COVID-19 та заходи Світового банку у відповідь на сьогоднішній день.

Індекс цін на сільськогосподарську продукцію стабілізувався у третьому кварталі 2021 року, але залишається на 25% вищим, ніж рік тому. Основні ризики для продовольчої безпеки існують на рівні країни: зростання роздрібних цін у поєднанні зі скороченням доходів населення означає, що все більша кількість домогосподарств змушена скорочувати кількість та якість споживаних продуктів харчування.

Експрес-опитування по телефону, проведені Світовим банком у 48 країнах, показують, що у значної кількості людей закінчуються продукти харчування або скорочують їх споживання.

Згідно з доповіддю ООН "Стан продовольчої безпеки та харчування у світі", у 2021 році у світі голодуватимуть від 720 до 811 мільйонів людей. Якщо розглядати середину прогнозованого діапазону (768 мільйонів), то у 2021 році хронічний голод відчуватиме приблизно на 118 мільйонів людей більше, ніж у 2020 році. За оцінками COVID-19, у 2021-2022 роках кількість людей, які зіткнулися з гострою відсутністю продовольчої безпеки, різко зросте. Гостра відсутність продовольчої безпеки визначається як ситуація, коли життя чи засоби для існування людини перебувають у безпосередній небезпеці через брак продовольства.

Голод мав тенденцію до зростання ще до пандемії COVID-19, яка посилила наявні наслідки екстремальних кліматичних явищ, конфліктів та інших потрясінь для економічних можливостей.

На державному рівні Група Світового банку спільно з урядами та міжнародними партнерами уважно стежить за внутрішніми ланцюжками постачання продовольства та сільськогосподарської продукції, відстежує, як втрата роботи та доходів впливає на здатність людей купувати продукти харчування, та забезпечує подальше функціонування продовольчих систем, незважаючи на виклики COVID- 19.

У рамках першого пакету фінансування COVID-19, який надає Група Світового банку, країни можуть інвестувати в довгострокові профілактичні заходи, такі як зміцнення ветеринарних служб, епіднагляд за захворюваннями та забезпечення безпеки продуктів харчування.

Наприклад, в Індії проект COVID-19 "Реагування на надзвичайні ситуації та готовність систем охорони здоров'я" дозволить покращити системи епіднагляду за захворюваннями людей та тварин та інформаційні системи охорони здоров'я по всій країні. У Китаї новий проект дозволить удосконалити системи епіднагляду на основі оцінки ризиків для зоонозів та інших загроз здоров'ю, що виникають. Він зміцнить потенціал для оцінки ризику, діагностики та моніторингу захворювань людини, домашніх та диких тварин. Проект удосконалить протоколи обміну інформацією між відповідними установами Китаю.

«Ми прагнемо допомогти країнам запобігти перетворенню наступного зоонозного захворювання на пандемію та бути краще підготовленими у разі виникнення ризиків. Більше 70% інфекційних захворювань, що виникають у людей мають своїм джерелом тварин. Передача патогенів від тварин до людини збільшується в умовах навколишнього середовища, що швидко змінюється, коли вирубка лісу, зміна землекористування і швидке зростання населення посилюють схильність людей до захворювань, що переносяться тваринами.»

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео