ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Інспектору та колишньому інспектору Держмитслужби повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка коштувала державі близько 1,3 млн грн

Інспектору та колишньому інспектору Держмитслужби повідомлено про підозру у службовій недбалості, яка коштувала державі близько 1,3 млн грн
238724 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури інспектору та колишньому інспектору Державної митної служби повідомлено про підозру у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що упродовж жовтня-грудня 2020 року на території митного поста «Краматорськ» Азовської митниці двоє державних інспекторів оформили одному з підприємств Донеччини митні декларації на імпорт табулярного глинозема виробництва РФ.

 
                                                  
 
При цьому процедура була здійснена без належної перевірки країни походження товару, що спричинило розмитнення за заниженою ставкою. В результаті зазначеного недбальства бюджет недоотримав близько 1,3 млн грн податків та зборів.
 
Наразі вирішується питання про відсторонення одного з інспекторів  від посади (інший на даний час у Держмитслужбі не працює) та обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську за оперативного супроводу ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео