ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Світовий економічний форум: населення європейського регіону стає дедалі старшим, що може дуже вплинути на економіку держав

Світовий економічний форум: населення європейського регіону стає дедалі старшим, що може дуже вплинути на економіку держав
161895 ПЕРЕГЛЯДІВ

Населення Європи стає дедалі зрілішим. Покращена охорона здоров'я, раціональне харчування та технологічні досягнення допомагають все більшій кількості людей похилого віку в Європі дожити до глибокої старості.

Але за останні два десятиліття частка людей віком 65 років і більше значно збільшилася. За даними Євростату, статистичного центру ЄС, зараз на кожного європейця у віці 65 років і більше припадає менше трьох дорослих працездатного віку (20-64 роки).

Коефіцієнт залежності по старості використовується для вимірювання навантаження на працездатне населення, яке повинно містити тих, хто занадто старий або молодий для роботи.

У міру поліпшення умов життя людей похилого віку (хоча вони непропорційно постраждали від пандемії COVID-19), рівень народжуваності знизився. Жінки, які мають дітей, не хочуть більше народжувати і стають батьками в пізнішому віці. Пандемія прискорила цю тенденцію. Жінки, які сильно постраждали від втрати роботи під час пандемії та економічної невизначеності, відкладали створення або збільшення своїх сімей.

Минулого року у Франції було зафіксовано найнижчий рівень народжуваності з часів Другої світової війни, а у 15 італійських містах кількість народжень у грудні 2020 року впала на 22%, за даними Національного інституту статистики Італії.

 

Експерти вважають, що якщо значна і зростаюча частина населення ЄС буде старшою, це вимагатиме переосмислення політики, яка традиційно орієнтована на більш ранні етапи життя. Урядам доведеться покривати витрати на соціальні послуги, пенсії та якісну охорону здоров'я.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео