ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

У Донецькій області викрито групу осіб, які заволоділи соціальними виплатами громадян з тимчасово окупованих територій

У Донецькій області викрито групу осіб, які заволоділи соціальними виплатами громадян з тимчасово окупованих територій
5296 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканця м. Костянтинівки та посадових осіб відділу Головного управління Пенсійного фонду України в Донецькій області, міського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Донецькій області, Управління соціального захисту населення міської ради та Філії – Донецького обласного управління акціонерного товариства «Державний ощадний банк України» викрито у шахрайстві, вчиненому у великих розмірах, з використанням  завідомо підроблених документів (ч. 3 ст.190, ч. 4 ст. 358 КК України).
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що з 2020 по листопад 2021 року чоловік, за попередньою змовою з посадовими особами вказаних установ, організував злочинну схему протиправного отримання соціальних виплат. Організатор оборудки підробляв документи на ім’я мешканців тимчасово окупованої території, після чого віддавав їх в органи соціального захисту, де його спільники приймали фіктивні документи без фізичної присутності осіб, на яких оформлювалися виплати.
 
     
 
Таким чином за рік правопорушники погодили понад 50 підроблених документів та отримали грошові кошти громадян з державного бюджету, які в подальшому розподілили між собою. За попередніми  даними, фігурантами привласнювалось у середньому 400 тисяч гривень на місяць.
 
У ході проведених санкціонованих слідчим суддею 11 обшуків у приміщеннях державних установ, а також за місцем мешкання їх працівників та організатора злочинної схеми, виявлено та вилучено документи фінансово-господарської діяльності, печатки, посвідчення, мобільні телефони та грошові кошти у розмірі 7150 доларів США, 350 євро, 24 200 грн.
 
Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Донецькій області за оперативного супроводу ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео