ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок військовослужбовцю за умисне вбивство та призначено покарання - Черкаська спецпрокуратура

Апеляційним судом скасовано виправдувальний вирок військовослужбовцю за умисне вбивство та призначено покарання - Черкаська спецпрокуратура
305442 ПЕРЕГЛЯДІВ

   10.11.2021 ухвалою колегії суддів Черкаського апеляційного суду за апеляційною скаргою прокурора Черкаської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону скасовано вирок Смілянського міськрайонного суду Черкаської області від 28.11.2019, яким вбивцю-військовослужбовця визнано невинуватим.

   Установлено, що 01.10.2018 старший водій-електрик радіолокаційного відділення військової частини, розташованій у Черкаській області, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, під час сварки з цивільним громадянином наніс останньому тілесні ушкодження та не менше 13 ударів ножем в область голови, шиї та грудної клітини. Від отриманих травм потерпілий помер.

   28.11.2019 суд першої інстанції визнав обвинуваченого військовослужбовця невинуватим в умисному вбивстві. Черкаською спеціалізованою прокуратурою у військовій та оборонній сфері подано апеляційну скаргу на виправдувальний вирок.

   10.11.2021 колегія суддів Черкаського апеляційного суду прийняла до уваги ретельно зібрані докази сторони обвинувачення та скасувала вирок суду першої інстанції з підстав невідповідності висновків суду, викладених у судовому рішенні, фактичним обставинам кримінального провадження.

   Колегія суддів Черкаського апеляційного суду ухвалила новий вирок, яким вказаного військовослужбовця визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України, («умисне вбивство»). Убивці призначено покарання у виді позбавлення волі строком на 9 років.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

Теги: Черкаська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,вирок суду,оскаржено,апеляційна скарга,обвинувачення,умисне вбисвство,9 років ув'язнення,позбавлення волі,військовослужбовець

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео