ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Італійська берегова охорона врятувала 300 мігрантів у бурхливому морі

Італійська берегова охорона врятувала 300 мігрантів у бурхливому морі
12692 ПЕРЕГЛЯДІВ

Італійська берегова охорона врятувала понад 300 молодих людей та хлопчиків, більшість з яких з Єгипту, що знаходилися у розбитому штормом рибальському човні посеред бурхливого моря біля південного материка.

Порятунок почався в суботу ввечері і закінчився рано-вранці в неділю, коли 303 мігранти, що промокли і тремтіли, вийшли в порт Роккелла Джоніка в регіоні Калабрія.

Хоча більшість мігрантів, які намагаються дістатися до Італії в центральному Середземномор'ї, вирушають з Лівії або Тунісу, влада каже, що все більше човнів з торговцями , які прагнуть дістатися європейських берегів, курсують маршрутом, який починається в Туреччині і закінчується біля південного краю італійського півострова.

Тих, кого рятують із непристосованих для людей гумових шлюпок та дерев'яних човнів, що вирушають із Північної Африки, зазвичай доставляють на Лампедузу, крихітний італійський острів, чи в порти Сицилії. А тих, хто прибуває з Туреччини, зазвичай доставляють до Калабрії чи Апулії у материковій Італії.

Волонтери Червоного Хреста передавали мігрантам ковдри, їжу та захисні маски для обличчя в рамках запобіжних заходів Covid-19.

Влада нещодавно встановила наметову конструкцію для тимчасового розміщення мігрантів, але вона розрахована лише на 120 осіб.

 

Станом на 12 листопада цього року до Італії морем прибуло 57 833 мігрантів.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео