ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Найбільший прапор України пошкоджено

Найбільший прапор України пошкоджено
376574 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прапор на Хмельниччині, що встановив рекорд як найбільший за розмірами державний символ втратив свій зовнішній вигляд. Стяг розмірами 8 на 13 метрів порвався від ряду проблем, серед яких вплив часу та природних умов.

«З чого ж було полотно, що не витримало і кілька місяців?», «3 мільйони в одне місце», «Даремні витрати на прапор, а потім такі самі на оновлення? Кошмар!» – у соцмережах уже прокотилася хвиля обурення щодо такої неприємної, проте очікуваної ситуації. Жителі Хмельницького та коментатори у інтернеті тепер задаються питанням, а скільки ж буде коштувати його полагодити. Так само питання в них викликає і взагалі доцільність такого прапора й витрат на нього в такий складний час. Народ шуткує, що «повисів і досить», а хтось навіть вбачає в тому, що сталося, сакральне значення і попередження. «Це знак. Насувається щось страшне»  – такі коментарі також можна почути від небайдужих громадян.

Насправді, ситуація не така серйозна, як про неї кажуть. 5 млн гривень, що були витрачені на створення та установку такого національного символу, пішли не тільки на сам стяг, а і на флагшток та його установку. Для оформлення ділянки, створення шпилю, механізмів, доставка і правильне закріплення для всього потрібні були кошти. Полотно, звісно, також виявилося не з дешевих, проте така сума склалася не лише з нього одного. Сам же прапор потріпався лише на краях, конкретно на тому, що вільно розвівається вітром. Звісно, за таку ціну такого не повинно було відбутися і невдоволення людей зрозуміле, проте є причини, з яких це сталося.

Так, по-перше, можна побачити достатньо дивні розрахунки розмірів. І при таких цифрах треба було розуміти, яка буде вага прапора. Можливо ті, хто цим займалися вирішили трохи зекономити час та сили й просто недорахували. При таких розмірах і вазі тканина повинна була бути міцнішою, матеріал повинен був бути зовсім іншим. По-друге, майже не були враховані погодні умови. Природні явища, такі як прямі сонячні промені, дощі та вітер – все це безпосередньо впливає на тканину. І якщо від цього інколи страждають навіть звичайні невеликій прапори, то навіть і не дивно, що найбільший прапор України розтріпався. Вплив природніх явищ нерідко забувають враховувати, що сталося і тут. По-третє, стяг не суцільний. Він зшитий з кількох довгих полотен, а це також впливає на міцність. Вона знижується. При таких розмірах все таки кращим рішенням було б суцільне полотно, або хоча б дві частини. Не подумали чи зекономили – не зрозуміло, але факт лишається фактом – стяг пошкоджений.

Ще встановлення прапору викликало обурення у людей. Багато хто вважає, що на кошти, які були витрачені, можна було профінансувати лікарні, закупити кисень та кисневі станції (з якими проблема є і вона помітна). Інші ж переконані, що нічого поганого немає, але треба було таке робити на кошти меценатів, а не з обласного бюджету. Так, це символ, що повинен викликати гордість. Але люди переконані були тоді і є зараз, що символи в серці. І такі величезні витрати на прапор - це смішно.

Ще при установці прапору  чиновники завіряли, що на форс-мажорні випадки є стяг на заміну. Окрім цього є також літній і зимовий варіанти прапору, вони також можуть і будуть мінятися. Але коли це відбуватиметься – ніхто не повідомляв. Так само як і чому заміна не відбулася вже, адже погода достатньо сильно відрізняється від тої, що була влітку.

Чи замінять прапор і коли це буде - поки що питання питання відкрите. Так само як і не зрозуміло, чи на таке саме полотно, чи вже на інше. Чиновники поки не дають ніяких відповідей щодо цього, тому залишається лише чекати.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео