ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Обмеження віросповідання у Криму

Обмеження віросповідання у Криму
181835 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

У віртуальному форматі відбувся Форум Міжнародного Альянсу з питань свободи релігії та віросповідань, у якому взяла участь перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джеппар.

Під час свого виступу вона вказала на те, що в анексованому Росією Криму та окупованих територіях Донбасу місцева влада продовжує обмежувати свободу віросповідання. 

Про це повідомляє пресслужба МЗС України.

З словами заступниці міністра Росія свідомо руйнує традиційно толерантне конфесійне середовище на цих тимчасово окупованих територіях України

За інформацією відомства, Еміне зазначила, що Україна та її партнери «докладають зусиль, щоб змусити Росію припинити репресивну політику утисків прав вірян у Криму та окремих районах Донбасу і дотримуватися міжнародних зобов'язань». 

Джеппар також зазначила, що кримські татари зараз стали найбільш переслідуваною релігійною громадою в Криму.

Також заступниця повідомила, що зараз щонайменше 120 кримських татар утримуються за ґратами у сфабрикованих кримінальних справах.

«З початку окупації правозахисники задокументували у Криму щонайменше 91 адміністративну справу проти релігійних організацій та їхніх членів. З 49 релігійних громад, що діяли в Криму на початку 2014 року, зараз діють лише 5», – розповіла Джеппар.

Як сказано у повідомленні Міністерства Закордонних Справ України, за підсумками форуму учасники заключили заяву, в якій зобов’язалися почати протидіяти проявам ворожнечі та дискримінації на релігійному ґрунті й активізувати всі зусилля щодо захисту індивідуального права на релігійну свободу, зокрема відповідно до положень Загальної декларації прав людини та міжнародного пакту про громадянські та політичні права. 

 За словами українського адвоката Сергія Зайця після окупації в Криму вдвічі зменшилась кількість релігійних організацій, що належить до різних конфесій.З 2014 до 2021 року їхня кількість скоротилася з 2220 до 907, а кількість деномінацій (різноманіття типів релігійних організацій) зменшилася із 43 до 20.

 

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео