ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Протест противників карантинних обмежень та антивакцинаторів. Новини та зміни щодо Covid-19

Протест противників карантинних обмежень та антивакцинаторів. Новини та зміни щодо Covid-19
206841 ПЕРЕГЛЯДІВ

24.11 на головних вулицях столиці протестувальники вже удруге вийшли на протест. Минулий раз проходив 3 листопада, де кілька тисяч людей зібралися в центрі Києва, висловлюючи протест проти вакцинації від COVID-19 та обмежувальних заходів, введених через пандемію. Поліція повідомляє, що зараз людей набагато менше, але вулиці та дороги все ж довелося перекрити, щоб уникнути транспортного колапсу, як це було першого разу, коли рух автомобілів перекривали самі протестувальники. Люди, що не беруть участь у мітингу висловлюють поліції крайнє невдоволення, тому що багато хто не може елементарно дістатись до роботи через перекриті дороги. Пропускають без проблем лише швидкі.  Поліції діалогу доводиться заспокоювати водіїв та довго просити антивакцинаторів, щоб вони пропускали автомобілі на синіх номерах.  Поліцейському за кермом такого авто довелося пред'являти посвідчення і лише після цього він зміг проїхати з Грушевського на провулок.

На годину 13:10 все обходиться спокійно і без бійок.

Незважаючи на прогнози мера Кличка щодо виходу з червоної зони карантину, вакцинація виявилась потрібною всім хоча б для вільного користування громадським транспортом. Нагадаємо, що для поїздки громадським транспортом Києва достатньо документа про одну дозу вакцинації.  Про це повідомив начальник Головного управління Держпродспоживслужби у Києві Олег Рубан: «Щодо громадського транспорту, то можна перебувати в транспорті в масці, з документами - жовтим або зеленим сертифікатом (у якому) або одна, або дві дози щеплення, або мати при собі ПЛР-тест, або тест на антиген, або мати довідку про одужання. Довідки мають бути. Тому транспорт сьогодні працює не так, як ТРЦ та інші заклади. Можна використовувати одну дозу, а потім щеплюватись другою», - сказав Рубан.  Чиновник розповів, чому в Києві дозволено пасажирам транспорту для поїздки використати сертифікат про вакцинацію з однією щеплювальною дозою. "Київ уперше ввів своє правило, тому що в урядових документах обмеження стосуються лише питання міжрегіонального транспорту. Міський транспорт там не прописаний. Тому Київська міська влада звернулася до уряду з метою внесення коректив до постанови Кабінету Міністрів", - сказав він. Зараз наповненість лікарень становить 58%, що трохи менше, ніж попередніми днями.

Мер також зазначив, що вакцинація зараз- це єдиний захист від коронавірусу: «У нас є позитивна динаміка, і я сподіваюсь, що якщо збережеться ця динаміка, найближчим часом ми зможемо вийти з червоної зони та перейти до помаранчевої».

Також було оновлено список професій, що мають обов’язково вакцинуватись. З 9 грудня вакцинація стане обов'язковою для працівників:

    підприємств, що належать до сфери управління центральних органів виконавчої влади;

    установ, що надають соціальні та реабілітаційні послуги, установ соціального захисту для дітей;

    підприємств, включених до Переліку об'єктів державної власності, що мають стратегічне значення для економіки та безпеки держави ("Укрпошта", "Укрзалізниця" та ін.).

Також сьогодні зранку глава МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що Україна продовжила контракт з компанією Pfizer ще на 2 роки. Тобто Україна буде отримувати щорічно по 25 мільйонів доз протягом 2022-2023 років. Висновок такий, що ніякі протести поки що не змінили ані правил, ані вимог щодо вакцинації в країні.

Теги: #COVID19

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео