ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

«Світ очима художників» (виставка за підсумками пленерів арт-проекту «Світ очима художників», 2019 – 2021 рр.)

«Світ очима художників»  (виставка за підсумками пленерів арт-проекту «Світ очима художників»,  2019 – 2021 рр.)
352190 ПЕРЕГЛЯДІВ

3 – 28 грудня 2021 року

Відкриття – 3 грудня о 16:00

 

Організатор: Валерія Велика, засновниця арт-проекту «Світ очима художників».

За підтримки Центру Української Культури та Мистецтва.

Місце проведення: ІІІ поверх будинку Центру Української Культури та Мистецтва (м. Київ, вул. Хорива, 19-В, ст. м. «Контрактова площа», тел. (044) 425-12-66).

 

«Світ очима художників» – це унікальний арт-проект, який збирає в єдину родину найкращих художників та скульпторів України, для проведення пленерів в Україні та в різних куточках світу. Його гасло: «Робімо туризм разом з художниками!».

Виставка представить 77 художніх творів від 37 учасників пленерів у межах арт-проекту «Світ очима художників», що відбувався етапно в різних куточках мальовничої України, з 2019  по 2021 роки. Зокрема, лише в 2021 році художниці побували в Бердянську у пансіонаті «Славутич» на Бердянській косі, у Дніпрі на спортивній базі на яхт-клубах, в горах на Еко-курорті Izki в селі Ізки Закарпатської області біля водоспаду Шипіт, на Закарпатті у селі Богдан Рахівського району біля річки Біла Тиса, у поселенні кришнаїтів на Чернеччині Дніпропетровської області.  

Гості виставки побачать неперевершені куточки України, майстерно втілені мовою образотворчого мистецтва в пленерних роботах. Роботи створені у різноманітних техніках: класичний живопис, експресіонізм, графіка, спонтанний реалізм, авторські змішані техніки. Матеріали: олія, акрил, акварель, пастель. 

Валерія Велика, засновниця арт-проекту, зазначає: «Ми хочемо показати очима художників, саме через бачення митців на своїх картинах красу не тільки нашої рідної України, а й всієї планети Земля! Ми об’єднали в проекті туризм та художників: митці бачать на власні очі туристичні локації, історичні пам’ятки, архітектуру, готелі, традиції та побут певної країни або регіону, людей, тварин, річки, водоспади, гори, природу, і передають все це на своїх полотнах. Фотографіями вже нікого не здивуєш, а щоб передати свої враження від побаченого на картину, треба вкласти в неї свою душу, настрій, дух країни!».

   Із часу започаткування арт-проекту було проведено 14 пленерів в Україні (в основному в осінній та весняний періоди). Зокрема, в Рівненській, Івано-Франківській, Тернопільській, Херсонській, Дніпропетровській, Закарпатській областях та містах Бердянськ, Дніпро, Кропивницький. Пленери, де б вони не проводились, користувались великою популярністю місцевих ЗМІ. Митців радо підтримали готелі, перевізники, гіди, музеї, представники місцевої влади. 

Сторінка арт-проекту в Фейсбуці: https://www.facebook.com/artandpaint2019 .

  

Час роботи виставкових залів на період виставки «Світ очима художників»:
Пн.- Пт. – 10:00 – 19:00; Сб. – Нд. – 10:00 – 18:00.

 

Адреса Центру Української Культури та Мистецтва:
Україна, м. Київ, вул. Хорива, 19-В (ст.м. «Контрактова площа» (вихід з метро в бік вулиць Верхній і Нижній Вал), www.dolesko.com

 

Із питань отримання фотографій, відео-матеріалів, організації ексклюзивних інтерв’ю, сюжетів, цікавих та корисних матеріалів – звертайтеся до Ольги Музиченко за тел.: 097-98-22-783 або по е-mail: [email protected].

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео