ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Як штучний інтелект використовується у повсякденних технологіях

Як штучний інтелект використовується у повсякденних технологіях
222624 ПЕРЕГЛЯДІВ

Від раннього виявлення захворювань на стадії діагностики до розпізнавання облич. Штучний інтелект більше не обмежується науковою фантастикою

 

Штучний інтелект або ж моделювання процесів людського інтелекту машинами, колись існував лише у науково-фантастичних романах та фільмах. Проте на сьогодні ця технологія інтегрується в дедалі більше додатків, й активно впливає на наше повсякденне життя. Людина може не знати цього, але вже використовувати роботу машинного інтелекту. Автоматичне виправлення орфографічних помилок у смартфоні, голосовий помічник, алгоритм просування публікацій у соціальних мережах, інструменти навігації  — все це робить наше життя зручнішим, а роботу ефективнішою. Непомітний помічник зустрічається на всіх рівнях сучасного світу в різних проявах. Тільки за 2021 рік з'явилися три інноваційні продукти, які підкреслюють корисність штучного інтелекту. 

Швидший і точніший медичний діагноз дозволить зробити реальністю одужання для тисяч людей. Понад 400 мільйонів людей у всьому світі страждають на діабет. Однак завдяки діагностичному програмному забезпеченню з використанням штучного інтелекту сімейні лікарі та офтальмологи можуть раніше виявляти діабетичну ретинопатію та підвищувати стандарти лікування діабету. Це програмне забезпечення виробляється Acer Medical і відоме як VeriSee DR. Воно забезпечує підтримку у прийнятті клінічних рішень внаслідок використання ШІ для аналізу зображень сітківки ока та надання рекомендацій при необхідності. Пристрою потрібно лише три секунди, щоб визначити, чи слід направити пацієнта до офтальмолога для подальшого лікування.

 

Іншим корисним напрямом є технологія розпізнавання облич. Вона може застосовуватися для забезпечення домашньої безпеки. Страхові компанії та фінансові служби також шукають рішення, які дозволять їм захистити біометричну перевірку та допомогти у боротьбі з кіберзлочинністю. Хоча дослідження у цій сфері ведуться не одне десятиріччя, лише зараз рішення на основі штучного інтелекту в реальному часі можуть досягти майже 100% точності. Саме про це у 2021 році заявила тайванська компанія, що розробила новий механізм розпізнавання FaceMe. Двигун ШI базується на алгоритмах глибокого навчання,  а його рівень точності становить 99,73%. Навіть при носінні масок FaceMe все ще може забезпечувати точність у 98,5%.

 

Наступним етапом розвитку штучного інтелекту стануть самосвідомі роботи, які працюють і навчаються незалежно від заданих команд. Такі роботи зможуть не тільки зчитувати голоси та обличчя, але також матимуть уявлення про своє фізичне оточення та використовувати його для самостійного пересування.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео