ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Перипетії з електроенергією в Павлограді продовжуються

Перипетії з електроенергією в Павлограді продовжуються
144207 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно через борги міста жителям Павлограду вже відключили опалення та воду. Але цього разу ситуація близька до катастрофічної – ледь не відімкнули від електропостачання міську лікарню.

Борги з електропостачання у Павлограді збиралися не один місяць, навіть не один рік. Про це говорять люди, про це знають. І ці заборгованості вже почали створювати дуже неприємні, а інколи й небезпечні ситуації. Так, наприклад, ще в кінці листопада людям повідомили, що треба запасатися водою. Потім ще говорили, що є власні резервуари, але врешті-решт від водопостачання містян відключили. Питну воду їм привозять, а на господарські потреби – потрібно щось і якось вигадувати. Після цього вирішили відімкнути й опалення, адже на кілька днів потеплішало. Тепер жителі Павлограду, що на Дніпровщині, змушені сидіти без води та в холодних будинках. Все через борги міста.

Причиною того, що місто залишилося без води є велика заборгованість за електроенергію водопостачального підприємства "Дніпро – Західний Донбас". Цього навіть не приховують. Відсутність опалення пояснюють економією. А от борги міста щодо електрики ледь не спричинили катастрофу, справжній колапс.

Про те, що була загроза відключення від електропостачання, розповів мер міста, Анатолій Вершина. Він повідомив, що це лікарня, де знаходяться коронавірусні хворі, велика кількість людей перебувають під апаратами штучної вентиляції легень, в реанімаціях, проводяться операції. Тому якби сталося відключення – це було б критично. І кількість жертв від цього була б чималою.

Наразі міський голова хоче зі зверненнями направитися до Верховної Ради. Він хоче ініціювати закон, який би не дав статися подібному. В закон він хоче внести пункти, щодо заборони вимкнення електропостачання для критичних об'єктів, таких як лікарняні заклади. Проте люди налаштовані достатньо скептично. Є звісно ті, хто згодні з Вершиною, хто заявляє, що відключення лікарень є взагалі кримінальною відповідальністю. Проте інші доводять, що якби не було такої проблеми, якби борги не довели що таких масштабів – всього цього не було б.

Як буде далі – сказати складно. Але є надія, що у місті все-таки налагодиться ситуація з боргами та жителі, нарешті, повернуть собі й воду, і опалення, і з електрикою не буде ніяких проблем.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео