ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Одеські поліцейські затримали зловмисників, що обкрадали термінали

Одеські поліцейські затримали зловмисників, що обкрадали термінали
201609 ПЕРЕГЛЯДІВ

Махінації з електронними платіжними носіями в Україні зустрічаються нерідко. Але якщо зазвичай це поодинокі випадки, то цього разу було виявлено ціле угруповання, яке займалося злочинною діяльністю.

Служба безпеки України змогла нарешті затримати зловмисників. Вони займалися одразу кількома діяннями, що є протизаконними. Так, окрім того, що проводилися пограбування банкоматів, ті кошти, що викрадено, шли на закуповування та поширення наркотичних речовин. При чому такі діяння відбувалися не тільки на території України, а й в Європейському Союзі.

Як повідомляє СБУ, збитки, яких завдали зловмисники – величезні. Це мільйони євро. Це і не дивно, адже учасникам угруповання вдавалося бути непоміченими протягом двох років. Увесь цей час вони грабували термінали та банкомати, використовуючи різноманітні спеціальні технічні засоби. А те, що вдалося отримати йшло в наркобізнес в ЄС та Україні. Оголошується, що з одного "циклу" злочинці отримували до 500 тисяч євро.

Злочинці промишляли далеко за межами України. Останню їх оборудку виявили у Нідерландах, де вони вкладалися незаконно отриманими коштами у місцевий наркотичний бізнес. Вони організували канал передачі кокаїну та інших наркотичних речовин до України. При чому великими партіями, по пів кілограма.

Загалом було проведено 19 обшуків. Вони відбувалися на Волині, у Львівській та Одеській областях. У Львові, наприклад, частину групи було затримано на місці під час передачі кокаїну. Зловмисники реалізовували 200 г наркотику і могли отримати 500 тисяч гривень. Також у ході обшуків знайшли незаконну не зареєстровану зброю, різні наркотичні речовини на 1,3 мільйони гривень, а також 500 тисяч гривень готівкою.

Загалом в угрупованні діяло 11 осіб. Вони затримані. Як мінімум, їм загрожує відповідальність за статтею 361 Кримінального кодексу України (незаконне втручання в роботу автоматизованих систем). Трьом учасникам повідомлено про підозру за частиною 2 статті 307 Кримінального кодексу України (незаконні операції з наркотичними засобами). Слідчі дії тривають. Наразі вирішують питання щодо оголошення й інших підозр.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео