ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Одразу два шахрайницьких кол-центри викрили в Одесі

Одразу два шахрайницьких кол-центри викрили в Одесі
297601 ПЕРЕГЛЯДІВ

Шахраї виходять на новий рівень. Так, цього разу в Одесі діяло одразу два кол-центри, що насправді обманним шляхом крали гроші у людей. Зловмисників викрили та затримали.

Call-центри – це важливі установи, адже нерідко вони допомагають у вирішенні питань, не виходячи з дому. Зазвичай, там надається допомога щодо продажів, оформлення замовлень, проте технічна підтримка і допомога у сервісному обслуговуванні – також є серед видів діяльності різних подібних центрів. Проте з якихось причин останнім часом кількість шахраїв, що організовують роботу несправжніх кол-центрів, зросла. Так само як і кількість викриттів таких підпільних установ.

Днями в Одесі було знайдено та розкрито одразу два шахрайських центри. Головним управлінням поліції в Одесі повідомляється, що ці установи знаходилися у Приморському районі міста, на вулиці Рішельєвській. Працювали ці кол-центри близько двох років, не розкриваючи себе. Там були працівники, були жорсткі рамки, що встановлено для працівників, але про те, що робота ведеться незаконна – їм, звісно, не повідомляли.

Контори працювали як нібито сервіс надання банківських послуг. За легендою, вони допомагали клієнтам вкласти гроші у криптовалюту та проводити операції з коштами. Насправді ж вони після того, як дізнавалися дані банківських карток людей, просто обкрадали їх, знімаючи звідти гроші. Що важливо, такі оборудки вони проводили виключно з громадянами інших країн. Серед тих, хто постраждали, є клієнти з Італії, Чехії, Німеччини та інших країн.

Було проведено обшуки. На місці розташування відправили батальйон поліції особливого призначення Головного управління Національної поліції Одещини. Обшуки були санкціоновані Київським районним судом. У ході них знайшли апаратуру, мобільні телефони, різноманітні записи щодо ведення комунікації та інші докази протиправних дій. Наразі перевіряються комп'ютерні носії та вилучається інформація з них.

Зараз ведеться встановлення кола осіб, що займалися протиправною діяльністю та організували її. Також проводяться пошуки постраждалих та приблизний підрахунок сум збитків.

Злочинцям загрожує відповідальність за частиною 3 статті 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Хто понесе відповідальність та яку – наразі невідомо, деталі з'ясовуються.

Поліція нагадує, що жодні дані карток не можна розголошувати. Паролі, коди, терміни дії – все це відкриває доступ шахраям до злочинних дій. У разі, коли хтось намагається дізнатися ці дані – варто одразу припинити розмову, звернутися до банку та зателефонувати до поліції, задля повідомлення про шахрайську схему.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео