ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

У бібліотеки Київщини передали комп’ютерну техніку

У бібліотеки Київщини передали комп’ютерну техніку
359776 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сільські бібліотеки Київської області отримали нове комп’ютерне обладнання. Міністерство цифрової трансформації виступило ініціатором проєкту. Загалом до сільських бібліотек України планують передати п’ять тисяч одиниць комп’ютерної техніки. Уже три з половиною тисячі комп’ютерів відправили до обласних центрів.

 

Кількість публічних залів читання в Україні перевищує п'ятнадцять тисяч, проте лише 30% забезпеченні комп’ютерним обладнанням та підключені до інтернет-мережі. Тож міністерство цифрової трансформації вирішило виправити цю проблему.

 

Підтримали ідею технологічного «перевороту» і в Офісі Президента. Також спонсорами виступили Всеукраїнська бібліотечна асоціація та Асоціація розвитку туризму. Третього грудня 2021 року у Київській обласній бібліотеці для дітей встановили перші комп’ютери. Наразі ще двісті п’ятдесят одиниць комп’ютерної техніки планують передати в сільські бібліотеки Київщини.

 

На реалізацію технологічної ідеї не витрачають кошти з державного бюджету. Адже головний спонсор Favbet Foundation взяв фінансування під свій контроль.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео