ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Екзокостюм, який адаптується до ваших потреб

Екзокостюм, який адаптується до ваших потреб
334805 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

Дослідники з Гарвардської школи інженерії та прикладних наук розробили підхід, який автоматично регулює м'який екзоскелет залежно від того, як людина ходить.

 

Наша хода постійно змінюється. Ми регулюємо власну швидкість і пристосовуємося до ухилів, навіть не замислюючись про це. Саме через подібну мінливість відтворити ходьбу за допомогою екзоскелетів дуже складно. Зазвичай, налаштування костюму відповідно до ходи конкретної особи вимагає декількох годин ручного налаштування. Цей процес може бути важким навіть для здорової людини та майже неможливим для людей похилого віку чи паралізованих пацієнтів.

Для розв'язання цієї проблеми, дослідники Гарвардської школи інженерії та прикладних наук застосовували унікальний підхід до розробки свого екзоскелета. Замість того, аби зосередитись на динамічних рухах кінцівок користувача, вони створили стратегію допомоги йому на основі м'язів. Інноваційна портативна ультразвукова система виконує виміри литкових м'язів людини. Вони дозволяють оцінити силу, створювану м'язами для кожного окремо. І вже використовуючи ці виміри, дослідники розробляють індивідуальний профіль допомоги. Потім екзокостюм автоматично підбирає необхідну кількість допомоги для різних швидкостей ходьби й при спуску чи підйомі з ухилів.

Один з авторів дослідження Річард Наколс пояснив, чим обґрунтовано даний підхід: «Наші м'язи та сухожилля податливі, що означає, що не обов'язково існує пряма відповідність між рухом кінцівок та рухом основних м'язів, які керують їх рухом». За його словами, новий екзокостюм може адаптуватися до реальних умов дуже швидко: йому потрібно усього декілька секунд ходьби, щоб зафіксувати профіль м'яза. Також цей костюм значно знижує кількість використовуваної користувачем метаболічної енергії, через що той менше втомлюватиметься. Продукт уже готовий до використання, але науковці й далі планують перевіряти, як система працює з постійними коригуваннями в реальному часі для її покращення.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео