ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Благодійний фонд "Запорука" – ефективна допомога онкохворим дітям

Благодійний фонд "Запорука"  – ефективна допомога онкохворим дітям
346145 ПЕРЕГЛЯДІВ

Онкологія в Україні забирає життя чималої кількості людей.  Але найстрашніше, коли це стається з дітьми. Кажуть, хвороби – це випробування за гріхи. Але за що ж тоді вони малечі? Відповіді немає. Але є розуміння того, що це складні, незрозумілі хвороби.

Боротьба за життя та здоров'я онкохворої дитини – це те, що пройти самотужки дуже складно. Коли батьки спостерігають за тим, як дитина страждає від болю, усіляких процедур та самотності – це розриває серце. Але у лікарнях нерідко просто не дозволяють перебувати різним поряд із дитиною. Щобільше, дороговартісне лікування забирає останні кошти й рідні, що хотіли б бути поряд, не мають де жити. Але "Запорука" змінює це.

Фонд "Запорука" засновано ще у 2008 році. Як в момент заснування, так і зараз у нього була одна мета – підтримка онкохворих дітей та створення можливостей перебування родини поряд із дитиною під час лікування. Спочатку у роботі допомагала італійська благодійна організація "Soleterre". Вони надавали кошти в бюджет спочатку повністю, а поступово відсоток їх фінансування зменшувався, адже фонд ставав на ноги. Проте ще тоді, у 2008 році, фонд вже взявся робити те, що до нього не робив ніхто.

Було створено центр "Дача", у якому можуть проживати ті, чиї діти лікуються у двох медичних закладах Києва – Національному інституті раку та Охматдиті. Окрім цього й самі діти у перервах між курсами лікування також перебувають у центрі. Таку назву він отримав неспроста. Так його назвали самі діти, адже для них це стало місцем відпочинку від лікарняних стін, де можна відчути себе просто собою. Маленькі пацієнти можуть відновити свої сили, не думати про складне лікування та просто бути поряд зі своїми рідними. А коли приходить час чергового курсу терапії – батьки продовжують знаходитися у центрі. Там вони отримують психологічну підтримку та фінансову допомогу на ліки для дитини. Причому все це абсолютно безоплатно.

Центр "Дача" такий в Україні один. І він може прийняти 6 родин. Проте одночасно з цим створюється ще один центр, де могли б перебувати вже 15 сімей.  Поки що будівля, у якій перебуває нинішній центр – орендована. Проте новий буде повністю збудований з нуля. Таким чином можна буде збільшити кількість родин, що отримуватимуть допомогу. А це є однією із цілей фонду.

Окрім цього займається фонд і підтримкою медичного персоналу та лікарень. Саме "Запорука" допомагає у забезпеченні витратними матеріалами, устаткуванням, підвищенні кваліфікації медперсоналу. Все це сприяє зростанню якості допомоги у медичних закладах. А отже маленькі підопічні фонду зможуть отримувати ще краще лікування та ще швидше повертатися до звичайного життя.

Допомагає фонд і тим, кого вилікувати в Україні неможливо. Лікування та діагностика за кордоном – те, що інколи життєво необхідно. "Запорука" організовує збори коштів, допомагає в організації поїздок, а також сприяє тому, що пацієнти проходять діагностику, якої в Україні просто немає. З її допомогою можна знайти пухлини та почати їх лікувати набагато раніше, ніж це станеться за звичайних методів виявлення. А це шлях що порятунку життя.

Долучився фонд і до створення відділення трансплантації кісткового мозку у Львові. Цей проєкт став найдорожчим, проте саме він – те, що зробить доступним лікування пацієнтів в Україні. Лише близько 60 дітей зараз  можуть пройти таку необхідну трансплантацію в Україні. А це відділення дозволить мінімізувати витрати на різні бюрократичні процедури й збільшити кількість тих, хто лікуватиметься тут, а не за кордоном. Вже побудовані трансплантаційні бокси, закуплено різноманітне обладнання та створено навчальний план, згідно з яким медики зможуть навчитися новим методикам роботи.

Наразі одним із місць, де терміново потрібна допомога від фонду, а отже і від благодійників, є Національний інститут раку. Там зараз терміново необхідний інструмент для роботи з ендопротезування, яким також опікується фонд. Окрім того, що власне протези є дуже дорогими, потрібне й спеціальне обладнання для роботи із ними. Саме на це наразі відкрито терміновий збір коштів.

Що важливо, у фонді створюються навіть такі ініціативи, що, на перший погляд, не є якимись серйозними. Так, вже сьомий рік поспіль проводиться велопробіг, у якому бере участь величезна кількість людей. Вони купують квитки на участь, кошти з яких йдуть у фонд, приїздять до Львова всією родиною, залучають своїх друзів. Разом з тим й відомі люди поширюють інформацію про це. Наприклад, Арсен Мірзоян фактично став одним з амбасадорів цього заходу, ще у перший рік він закликав своїх шанувальників брати  участь та уже став "колегою", як каже засновниця фонду. А цього року взяти участь можна ще простіше – витратити на нього державну тисячу за вакцинацію, таким чином допомігши дітям. До речі, діти, що змогли побороти хворобу, також беруть участь у заході. Це водночас сприяє піднесенню духу учасників та вірі родин з онкохворими дітьми, що можливо все.

Фонд є лідером Національного рейтингу Благодійників, лауреатом Національної медичної премії, має численні нагороди за свою діяльність. Він встиг вже допомогти понад 5000 дітей. І це абсолютно не дивно, адже у фонді працюють людяні та чесні працівники. У "Запоруці" вірять, що можна зробити проходження лікування набагато легшим через перебування поруч рідних. Фонд повертає радість до життя та надихає, ділиться теплом, посмішками та піклуванням. І саме це сприяє одужанню маленьких пацієнтів.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео