ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

На Луганщині чоловік врятував двох рибалок

На Луганщині чоловік врятував двох рибалок
321087 ПЕРЕГЛЯДІВ

Інколи складається враження, що скільки б не відбувалося ситуацій на льоду, вони нічого не вчать людей. Жага це до незвичайних відчуттів, бажання виділитися чи зробити те, чого не роблять інші – не зрозуміло. Але люди все одно лізуть на лід. І добре, коли все закінчується добре. На щастя, саме так і було на Луганщині.

На одній із водойм у місті Сєвєродонецьк, на озері Чисте, двоє рибалок пішли займатися зимовою риболовлею. Їм здалося, що лід достатнього міцний та витримає їх. Такою діяльністю вони займалися вже не вперше, тому мали з собою і спеціальне обладнання для, наприклад, буріння льоду, і не брали із собою на лід всі свої речі. І саме те, що вони залишили речі на березі, фактично допомогло їм звернути на себе увагу, коли сталася надзвичайна ситуація. Рибалки, що вже мали досвід поводження на льоду, провалилися під нього. Ополонка, яку вони зробили, почала руйнуватися далі, внаслідок чого вони й пішли під лід.

Поряд майже нікого не було. Але налякані такою ситуацією, чоловіки кричали про допомогу. Було дійсно холодно та страшно. Але гучні голоси одразу двох чоловіків все-таки змогли привернути увагу тих, хто йшли неподалік озера. І постраждалим дійсно пощастило, адже саме в цей момент біля водойми проходив один із рятувальників. У нього був вихідний. Але навіть у день заслуженого відпочинку він не полишив свого покликання – врятувати життя тим, хто цього потребує.

Сергій Мельник – капітан служби цивільного захисту у Луганській області, був на прогулянці зі своїм тримісячним сином. Дитина спала у візочку. І саме ось така тиша допомогла чоловікові почути крики про допомогу. Його увагу привернуло те, що на березі були речі. І вони стали тим орієнтиром, що змусив його звернути увагу саме на місце, де і були горе-рибалки. Залишивши візок у безпечному місці, він спустився до озера та побачив, що в ополонці одразу двоє людей. І що їх треба рятувати максимально швидко.

Створена рибалками діра у льоду була на відстані близько 20 м від берега. Тому першочергового рятувальник зателефонував до Служби порятунку, напевно навіть не сподіваючись, що зможе допомогти обом. Після цього чоловік знайшов довгу та міцну гілку, а також побачив бур рибалок. Тому прихопивши і його, він почав пересуватися льодом максимально обережно, аби не допустити того, щоб і самому провалитися під кригу. За всіма документами людина може знаходитися у крижаній воді близько семи хвилин, а чоловіки благали про допомогу, адже вони вже дуже змерзли, тому рішучість Сергія та досвід, отриманий на навчаннях, допомогли йому швидко зорієнтуватися та почати діяти.

Коли лід під ногами почав ставати нестабільним, чоловік вставив бур у кригу та зробив собі своєрідну опору. І саме вона допомогла витягнути першого рибалку. За допомогою палиці, якою зміг дістатися до постраждалого, міцно тримаючись за бур, він допоміг вибратися йому. Інший чоловік все ще перебував у крижаній воді. Але на щастя, неподалік проїжджали кілька молодиків на автомобілі. Вони зупинилися, оперативно змогли знайти мотузку та допомогли Сергієві витягнути другого чоловіка.

Поки тривала така своєрідна рятувальна операція, до місця вже приїхала пожежно-рятувальна частина. Саме вона надала домедичну допомогу та викликала працівників екстреної медичної служби. Чоловіки перебували у стані шоку та обмороження. Але як виявилося, все закінчилося добре для них, їх життям нічого не загрожує. Вони були доправлені до медичного закладу та відігріті.

Як каже Сергій, він абсолютно не роздумував над тим, що робити. Це його робота. Так, він переживав. Але знав, що робити. А під час такого героїчного вчинку, його син на березі спокійно спав і навіть не прокинувся. Сам же чоловік, що врятував людей, каже, що він не герой. Він просто зробив те, що повинен був. Та насправді його вчинок дійсно вражає та показує, що є люди, готові прийти на порятунок завжди, не дивлячись на обставини та ситуацію.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео