ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників – заарештовано ще одного мешканця Слов’янська

Передавав ворогу дані про місця дислокації українських захисників – заарештовано ще одного мешканця Слов’янська
303670 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури викрито мешканця м. Слов’янська на вчиненні державної зради в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). У порядку ст. 615 КПК України стосовно нього застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.
Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року 56-річний чоловік добровільно співпрацював з представниками держави-окупанта. Зловмисник неодноразово передавав ворогу текстові повідомлення та координати про місця дислокації на території міста Слов’янська та прилеглої території військовослужбовців Збройних Сил України та інших військових формувань, задіяних у спротиву збройній агресії рф.
Отримана від підозрюваного інформація використовувалась загарбниками проти українських захисників.
18 травня вказану особу затримали в порядку ст. 208 КПК України та заарештували.
Нагадаємо, 15 травня поточного року правоохоронці взяли під варту 32-річного мешканця м. Слов’янська, який передавав окупантам дані про розташування і переміщення особового складу та техніки ЗСУ, знімав фото та відео українських військових, а також ставив для загарбників мітки дислокації особового складу Нацгвардії України в електронних картах. Підозрюваному інкриміновано ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) КК України.
Досудові розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснюються СВ 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео