ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Відбувся «Олімпійський день 2022» у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка

Відбувся «Олімпійський день 2022» у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка
350292 ПЕРЕГЛЯДІВ

24 червня на факультеті фізичного виховання Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка святкували Олімпійський день 2022 у рамкам проєкту «Драйвові канікули в ПНПУ-2022». Вже стало доброю традицією в усьому світі до дня заснування Міжнародного Олімпійського Комітету (23 червня 1894 року) відзначати Олімпійський день. Олімпійський день – це родинне свято спорту, де кожний знаходить собі заняття до душі може відчути себе справжнім олімпійцем.

Спортивне свято об’єднало два навчальні заклади: Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка і Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж спортивного профілю імені Сергія Бубки. Факультет фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка підготував плеяду видатних спортсменів-олімпійців:  Сергій Ізмайлов, Оксана Щербак (легка атлетика), Вячеслав Сенченко (бокс), Олександр Литвиненко (веслування), Марія Кічасова-Скорик (веслування), Марія Лівер (плавання), Юрій Чебан – український веслувальник-каноїст, дворазовий олімпійський чемпіон, бронзовий призер Олімпійських ігор та Олександр Хижняк – Чемпіон Європи та Світу з боксу, срібний призер Олімпійських ігор Токіо- 2020.

Мета заходу – зацікавити молодих людей спільною ідеєю і пропагувати культуру фізичного виховання, мотивувати до здорового способу життя. Олімпійський день в ПНПУ дав можливість долучитися всім прихильникам до олімпізму – відчути себе членом великої олімпійської родини.

 Масштабне свято спорту відбулося на території університету, щоб привернути увагу до дійства, запросили телебачення, захід транслювали на ютуб-каналі університету. Захід став прикметним тим, що у ньому взяли участь близько 200 учасників легкоатлетичнго забігу, а також уславлені спортсмени, олімпійські чемпіони та призери, тріумфатори світових і європейських першостей, викладачі, студенти та майбутні абітурієнти. Всі учасники свята знайшли для себе щось корисне і долучилися до олімпійських ідей та цінностей.

На спортивний захід завітали почесні гості: ректорка ПНПУ імені В. Г. Короленка Марина Гриньова, заслужений працівник фізичної культури, начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдержадміністраціїВолодимир Мицик, начальниця управління молоді та спорту Полтавської державної адміністрації Марина Трохименко, відповідальна секретарка Полтавського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Олена Кучеренко, майстер спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, багаторазова чемпіонка України, чемпіонка Європи до 23 років, золота та бронзова призерка Літньої Універсіади, дворазова учасниця Олімпійських ігор Антоніна Єфремова, майстер спорту України з армреслінгу, багаторазова чемпіонка України, срібна призерка чемпіонату Європи 2021 та бронзова призерка  чемпіонату Європи 2022 з армреслінгу,  краща студенка факультету фізичного виховання ПНПУ імені В. Г. Короленка Вероніка П’ятницька, а також кращі спортсмени обох навчальних закладів, майстри спорту України з різних видів спорту, спортсмени, які досягли успіхів у різних галузях.

Урочисте спортивне свято відбулося за підтримки президента Національного олімпійського комітету України Сергія Бубки, який листовно звернувся до учасників з теплими словами та найкращими побажаннями. Також на заході вручили відзначи кращим спортсменам. Так, дипломом президента національного олімпійського комітету України Сергія Бубки з нагоди Олімпійського дня  були нагоджені:

Вероніка П’ятницька – МС України з армреслінгу, багаторазова чемпіонка України, призерка чемпіонату Європи 2021-2022 р.р., краща студентка факультету фізичного виховання;

Валерія Кравченко – КМС з легкої атлетики, багаторазова переможеця  всеукраїнських змагань, олімпійська надія Полтавщини;

Микола Гончаренко – КМС з легкої атлетики, багаторазовий переможець всеукраїнських змагань;

Руслан Калякін – КМС з легкої атлетики, багаторазовий переможець всеукраїнських змагань;

Анастасія Фалько – КМС з кіокушинкай карате, багаторазова переможеця  всеукраїнських змагань;

Максим Ярошенко – МС з рукопашного бою, багаторазовий переможець всеукраїнських змагань та призер європейських змагань;

Влада Кравченко – МС  України з черлідингу, багаторазова переможеця  всеукраїнських змагань;

Анастасія Пронь – МС України з черлідингу, член національної збірної України, багаторазова переможеця  всеукраїнських змагань;

Олександра Олексюк – МС України з черлідингу багаторазова переможеця  всеукраїнських змагань;

Дмитро Стилик – КМС з легкої атлетики, багаторазовий переможець всеукраїнських змагань.

Начальник управління фізичної культури та спорту Донецької облдерджадміністрації Володимир Мицик нагородив кращих спортсменів Донецького обласного спеціалізованого фахового коледжу спортивного профілю імені Сергія Бубки:

Микиту Гончарова – МСУ з боротьби вільної боротьби, багаторазового чемпіона та призера Чемпіонатів України серед юніоров, срібного призера чемпіонату Європи серед юніорів;

Марію Єфремову – МСУ з боротьби вільної боротьби, багаторазову чемпіонку України серед кадетів, чотирьохразову чемпіонку Європи та чемпіонка світу серед кадетів;

Анастасію Задворну – КМС з боротьби вільної, призерку чемпіонатів України серед кадетів, бронзову призерку чемпіонату Європи серед кадетів.

Володимир Мицик оголосив подяку колективу ПНПУ імені В. Г. Короленка, яку урочисто вручив ректорці Марині Гриньовій, за всебічну допомогу, плідну співпрацю  та підтримку у важкий час воєнного стану в Україні.

Родзинкою цьогорічного Олімпійського дня стала «Олімпійська руханка» від майстра спорту України міжнародного класу з легкої атлетики, чемпіонки Європи з легкої атлетики, дворазової учасниці  Олімпійських ігор Антоніни Єфремової.

Також працювали спортивні локації за такими видами спорту: волейбол, гімнастика, дзюдо, велоспорт, вільна боротьба, важка атлетика, баскетбол і футбол. Всі охочі мали можливість переглянути елементи тренувань з різних видів спорту, поринути в улюблений вид спорту та стати його невід’ємною частиною.

 Фінальним акордом Олімпійського дня стала товариська зустрічі з мініфутболу між командами ПНПУ імені В .Г. Короленка на чолі з деканом Павлом Хоменко і Донецьким обласним спеціалізованим фаховим коледжем спортивного профілю імені Сергія Бубки на чолі з директором Ігорем Анушкевичем.

В Олімпійській хартії записано: «Олімпійський рух має своїми цілями виховувати молодь за допомогою спорту в дусі кращого взаєморозуміння і дружби, сприяючи, таким чином, створенню кращого і більш спокійного світу»… Сьогодні немає переможців, перемогла дружба!  Дякуємо учасникам за яскраві моменти гри!  Закликаємо всіх об’єднуватися, плекати любов до фізичної культури і спорту, вести здоровий спосіб життя заради власного здоров’я та процвітання українського спорту!!!

Відеосюжет каналу ІРТ про Олімпійський день в ПНПУ імені В. Г. Короленка можна переглянути за покликанням: https://irt.pl.ua/news/25124/

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео