ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Полтавський педагогічний взяв участь у вебінарі «Цифрові сервіси для освіти України»

Полтавський педагогічний взяв участь у вебінарі «Цифрові сервіси для освіти України»
386651 ПЕРЕГЛЯДІВ

7 грудня 2022 р. докторантка кафедри педагогічної майстерності та менеджменту імені І. А. Зязюна Любов Хоменко, провідний фахівець з інформаційних технологій ІОЦ Владислав Терещенко і фахівець з інфокомунікацій ІОЦ Антон Крутських долучилися до вебінару, під час якого загалу презентували  інформаційний ресурс «Цифрові сервіси для освіти України».

Над створенням освітнього ресурсу для закладів освіти України всіх рівнів працювали: Міністерство освіти і науки України, ДНУ «Інститут освітньої аналітики»,  компанія SoftServe, проєкт «Tech To The Rescue», краудсорсингова ініціатива OPEN/TECH.

Про співпрацю Міністерства освіти і науки України з SoftServe інформували в. о. керівника експертної групи  з питань цифрової трансформації освіти і науки Катерина Супрун і  менеджер проєктів SoftServe Михайло Ніколаєв.

Старший менеджер із цифрової трансформації в SoftServe Володимир Варгола розповів про краудсорсингову ініціативу OPEN/TECH та проєкт «Цифрові сервіси для освіти України», а голова навчально-методичної підкомісії МОН України з дистанційного навчання Юрій Зубань представив ресурс.

Доповідач наголосив, що ресурс орієнтований на такі категорії користувачів: здобувачі освіти, педагогічні, науково-педагогічні, наукові та адміністративні працівники закладів освіти, які готові сприяти розвитку цифрової освіти, доступу до якісних навчальних матеріалів, інформаційних сервісів. Мета ресурсу – забезпечити оперативне інформування закладів освіти України про всі наявні для них можливості безкоштовного доступу до навчальних платформ та сервісів, умови приєднання до програм.

Спікер провів демонстрацію розділів ресурсу. Так, він вже містить актуальну інформацію про сервіси Coursera, Udemy, edX, Labster, Zoom, Google Workspace, але інформація постійно оновлюється. Успішні приклади використання відкритих онлайн-курсів та цифрових сервісів в навчальному процесі будуть регулярно публікуватися на сторінках ресурсу. Планується, що можливості ресурсу дозволятимуть запрошувати викладачів до представлення напрацювань у сфері дистанційного та змішаного навчання із застосуванням онлайн-технологій та обміну досвідом. Також буде доступна форма пошуку відповідних онлайн-курсів для викладачів, що починають знайомство з відкритими ресурсами.

Запрошуємо викладачів та студентів ПНПУ імені В. Г. Короленка долучитися до ознайомлення із ресурсом «Цифрові сервіси для освіти України».

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео