ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

115 окрема механізована бригада ЗСУ : завжди раді волонтерам

 115 окрема механізована бригада ЗСУ : завжди раді волонтерам
306765 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

В окремій механізованій 115 бригаді ЗСУ завжди раді волонтерам
 
Тетяна Воронцова дуже часто буває в гостях у бійців 115 окремої механізованої бригади ЗСУ.  Будучи головою громадської організації «Рівне-такмед», вона не лише навчає військових основам тактичної медицини, але і є відомою волонтеркою. Знаючи величезні потреби фронту в автомобілях, наприкінці року Тетяна привезла військовим чотири сучасні й потужні машини. Завдяки їм наші захисники зможуть розраховувати на своєчасний порятунок у випадку поранень.
 
Отримання та доставлення одного з цих автомобілів була справді пригодницькою. Машину придбали у Німеччині стараннями небайдужих литовців. Це був міцний автомобіль високої прохідності, незамінний для фронту. Їдучи на півдорозі до місця призначення, машина потребувала обслуговування СТО, однак тоді була субота, тому виникли певні проблеми. В результаті один поляк запропонував свою допомогу і майже врятував ситуацію. Як згадує Тетяна, близько 200 км їм довелося пересуватися сільськими дорогами, практично не маючи зчеплення. Згадуючи, якою ціною ця машина дісталася нашим бійцям, Тетяна ще більше щаслива, що бійці зі 115 бригади ЗСУ мають змогу нею користуватися. Хороший автомобіль безцінний на війні – говорить Тетяна. Адже це без перебільшення життя: на машині можна вивезти з-під обстрілів та доставити до пунктів медичної допомоги, тому транспорт на передовій рятує наших захисників. Розповідаючи про це, волонтерка закликала всіх громадян надавати посильну допомогу у придбанні автомобілів. Це допоможе наблизити нашу перемогу і зберегти багато життів українських воїнів.
 
Як розповіла волонтерка, автомобіль, про який вона розповіла, не лише міцний, але й дуже маневровий. Одного разу військовим трапилося їхали на ньому замінованою дорогою. Не в останню чергу вони залишилися неушкодженими завдяки відмінним якостям машини, адже БМП, який їхав позаду, підірвався на міні.
 
Як відомо, коли є необхідність, бійці інколи сплять у машині завдяки великому простору і комфортності всередині. Транспорт відрізняється високою міцністю. Це дуже важлива якість, адже коли ворог бачить такий автомобіль, то розуміє, що він імовірно перевозить щось цінне. Високий ступінь міцності не дозволяє з легкістю знищити машину.  Те, скільки разів вона врятувала життя тим, хто знаходиться всередині, підтверджує її високу якість.
 
Тетяна Воронцова поділилася спостереженнями: протягом багатьох місяців, коли вона особисто керує доставленням машин у зони бойових дій, більшість автомобілів відзначаються щасливими долями: тільки два з 27 транспортних засобів знищили вороги. Волонтерам розповідають про численні щасливі історії про порятунок людей за допомогою цього транспорту. Саме це і є головним натхненням для самої Тетяни. Вона звертається до українців з проханням допомагати збирати кошти для закупівлі автомобілів для ЗСУ, а також всього, що необхідно для боротьби з окупантом.
 
Говорячи про громадську організацію «РІВНЕ-ТАКМЕД », яку Тетяна, медик за освітою, очолює, вона наголошує: підготовка з тактичної медицини проводиться з 2014 року. В основі діяльності організації – стандарти країн НАТО. Тетяна спільно з однодумцями-колегами розробила спеціальну програму, відкрила групу для військовослужбовців. «РІВНЕ-ТАКМЕД» співпрацює з іншими країнами, у тому числі Великою Британією та США. Сертифіковані інструктори з цих країн навчають українців для надання допомоги на війні. Головною метою навчання є підготовка солдатів до виживання в умовах війни, допомагають у цьому високі стандарти НАТО. Тетяна ділиться: найважливіше в тактичній медицині – розуміти, що потрібно знати всім учасникам війни, аби  під час небезпеки вижити самому і допомогти іншим.

 

Теги: 115 окрема механізована бригада, 115 механізована бригада, 115 бригада, 115 окрема механізована бригада зсу, 115 механізована бригада зсу, 115 бригада зсу

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео