ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

1300 доларів за довідку про непридатність до військової служби – судитимуть начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки

1300 доларів за довідку про непридатність до військової служби – судитимуть начальника територіального центру комплектування та соціальної підтримки
415558 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецькою обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника другого відділу Краматорського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки за фактами одержання неправомірної вигоди службовою особою, складання та видачі завідомо неправдивого офіційного документа і придбання, носіння, зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, вибухових речовин без передбаченого законом дозволу (ч. 1 ст. 263, ч. 1 ст. 366, ч. 3 ст. 368 КК України).
Досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2022 року до посадовця звернувся працівник правоохоронного органу з пропозицією «посприяти» у видачі довідки про зняття з військового обліку чоловіка як нібито непридатного за станом здоров’я, аби його не мобілізували. Обвинувачений на це погодився та оцінив свої послуги у 1300 доларів США.
Під час передачі громадянину зазначеної довідки правопорушників затримали. Крім того, в ході санкціонованих обшуків за місцем мешкання військового вилучили зброю, бойові припаси і вибухові речовини, які він зберігав без передбаченого законом дозволу.
Обвинувальний акт стосовно працівника поліції також вже скеровано до суду.
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого у м. Краматорську.
Максимальне покарання за санкціями статей – до 10 років позбавлення волі.
Примітка відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео