ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Організована злочинна група, що прислужує окупантам – заочно судитимуть ексголову адміністрації Маріуполя та його заступників (ФОТО)

Організована злочинна група, що прислужує окупантам – заочно судитимуть ексголову адміністрації Маріуполя та його заступників (ФОТО)
427796 ПЕРЕГЛЯДІВ

Донецькою обласною прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох псевдопосадовців фейкової адміністрації тимчасово окупованого збройними силами РФ м. Маріуполя за фактами посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчиненого організованою групою (ч. 3 ст. 28, ч. 2 ст. 110 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що з березня 2022 року п’ятеро депутатів Маріупольської міської ради від нині забороненої в Україні політичної партії «Опозиційна платформа – за життя» активно співпрацюють з російськими окупантами.

Обвинувачені добровільно погодились обійняти фейкові посади голови, його першого та ще трьох заступників так званої адміністрації м. Маріуполя. Вони систематично проводять масові агітаційні заходи з використанням символіки РФ щодо «законності» окупації частини території Донецької області, висловлюючи прихильність до співпраці з державою-агресором.

Зазначимо, що наразі так званого мера окупанти вже відсторонили від посади. Спеціальне судове провадження здійснюватиметься за процедурою in absentia.

Досудове розслідування у вказаних кримінальних провадженнях здійснювалось ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Максимальне покарання – 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео