ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Виманював особисті дані та змінював паролі – заарештовано інтернет-шахрая, який ошукував банківських клієнтів

Виманював особисті дані та змінював паролі – заарештовано інтернет-шахрая, який ошукував банківських клієнтів
388761 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканцю м. Білицьке повідомлено про підозру у шахрайстві, вчиненому повторно шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки (ч. 3 ст. 190 КК України).
За даними слідства, у серпні 2022 року чоловік, раніше двічі судимий за крадіжки, грабежі, розбійні напади та шахрайства, вирішив вкотре заробити грошей на обмані довірливих громадян.
Вдаючи з себе працівника фінансової установи, чоловік телефонував на незнайомі номери та під різними приводами переконував клієнтів у необхідності надати йому їх певні особисті дані - нібито для захисту банківських рахунків.
Отриману інформацію підозрюваний використовував для зміни паролів та безперешкодного входу до чужих акаунтів у мобільному додатку.
У подальшому він перераховував вкрадені кошти на власні рахунки та здійснював покупки товарів через Інтернет. Матеріальна шкода, спричинена шести потерпілим, склала понад 150 тис. грн.
У ході санкціонованого слідчим суддею обшуку за місцем мешкання шахрая виявлено та вилучено телефони і сім-картки мобільних операторів, банківські картки та грошові кошти у сумі близько 68 тис. грн.
Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.
Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням за оперативного супроводу УКР ГУНП в Донецькій області.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео