ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Викрито завербованих ФСБ РФ громадян України, які коригували вогонь по позиціях ЗСУ у Донецькій та Харківській областях

Викрито завербованих ФСБ РФ громадян України, які коригували вогонь по позиціях ЗСУ у Донецькій та Харківській областях
345695 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури чотирьом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).
За даними слідства, у 2022 році представники ФСБ РФ завербували двох громадян України, які проживали на території держави-агресора. На виконання завдань кураторів щодо проведення підривної діяльності на території нашої держави вони залучили чотирьох мешканців Донецької та Харківської областей, а також двох українців, які наразі проживають у РФ.
З метою передачі розвідувальної інформації використовувались акаунти у месенджері під псевдонімами. Задля конспірації частина повідомлень була зашифрована. Куратори давали «агентам» завдання, та, отримавши необхідні дані, надсилали їх представникам іноземної організації.
Прихильники «руського миру» збирали інформацію про місця дислокації військової техніки, блокпостів та вогневих позицій ЗСУ, а після «прильотів» підтверджували дані та надсилали фото і відео. Зокрема, у текстових повідомленнях та скріншотах «Google maps» містились координати місцезнаходжень танків, окопів, постів, доріг, рух броньованих машин та дальнобойної зброї у містах Дружківка, Краматорськ й Костянтинівка Донецької області, а також у м. Харкові та Богодухівському районі.
За свою роботу на окупантів вони отримували грошову винагороду в рублях.Крім того, один з учасників агентурної мережі розробив та надав представникам спецслужб план зі схемою організації так званої влади у м. Дружківці під час окупації, запропонувавши себе на посаду «радника мера».
У ході санкціонованих слідчим суддею обшуків виявлено та вилучено мобільні телефони, банківські картки, на які перераховувались кошти з РФ, ноутбуки, триколори, посвідчення помічника депутата ВР на громадських засадах та документи з кресленнями й мітками. Одне з позначень виявилось місцезнаходженням боєприпасів, що планувалось використати для проведення диверсії.
Наразі підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави.
Досудове розслідування та оперативний супровід - ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне ув’язнення, з конфіскацією майна.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео