ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Інсайди про «Челсі» Поттера: гравці називали тренера «Гоґвортс», Мудрик перевдягався в коридорі

Інсайди про «Челсі» Поттера: гравці називали тренера «Гоґвортс», Мудрик перевдягався в коридорі
179991 ПЕРЕГЛЯДІВ

Як виглядало звільнення Поттера з «Челсі»? Як до цього дійшло керівництво? За що саме англійця відправили у відставку? The Athletic викотив великий матеріал з інсайдами.

Розповідаємо найцікавіше. І наголошуємо: усе, що написано далі – це твердження авторів The Athletic.

Ставлення гравців до Поттера: звали «Гоґвортс», не зрозуміли вигук про «й####у ЛЧ»

Поттер мав прихильність роздягальні – він приємна людина і захищав своїх гравців. Власники теж мали з ним хороший контакт. Гравці не хотіли тиснути на нього – розуміли, що перед ним стоїть важка і невдячна задача.

Так було спочатку – чим далі, тим більше деякі гравці почали сумніватися у «доброму» підході Поттера. Річ у тім, що його асистент Біллі Рід теж не виконував ролі «злого» поліцейського. А питання Поттера до одного з членів команди – «Що про мене думають гравці?» – серйозно похитнуло його статус. Адже його сприйняли за знак слабкості.

Тож і прізвиська «Гаррі» та «Гоґвортс», які закріпилися за ним, все далі з розряду жартівливих переходили до ґлузливих. Не сприйняли гравці і виступ перед вболівальниками, де Поттер сказав: «Ми спробуємо виграти цю й####у ЛЧ».

Для них виглядало, що Поттер намагається бути тим, ким не є – і що йому було некомфортно від тієї уваги, яку вимагала посада у «Челсі».

Багато футболістів вважали, що Поттер – людина, яка погоджувалася з усіма забаганками власників клубу, Тодда Боелі та Бегдада Егбалі. Однак джерела, близькі до тренера та власників, категорично заперечують будь-який тиск на тренера. Що, звісно, не применшує руйнівних наслідків таких чуток серед команди.

Про звільнення Поттера гравці дізналися увечері в неділю з соцмереж – заздалегідь їм ніхто цього не повідомив. Здивувало їх ще й те, що вони вважали, що керівництво не звільнить «свою людину», за яку ще нещодавно заплатили «Брайтону» 21,5 млн фунтів.

У «Челсі» був занадто роздутий склад і незрозумілі рішення тренера: Мудрик в коридорі, Зієш, Фелікс

Михайло Мудрик

Усередині клубу не розуміли тренерських рішень Поттера щодо складу. Наприклад, щодо Трево Чалоби, якому напередодні матчу з «Астон Віллою» розповіли про роль в команді та обовʼязки під час стандартів, залишивши у того переконання, що він вийде в основі. А потім лишили у запасі.

З Хакімом Зієшем було інакше – той був ладен якомога швидше втекти до «ПСЖ», але не встиг через технічні проблеми з боку «Челсі». Поттер вирішив, що найкращим способом задовольнити гравця буде випустити його в основі, однак це рішення послало дивний сигнал іншим гравцям.

Незрозумілим був і дебют Жоау Фелікса наступного ж дня після підписання на правах оренди – той самий, який закінчився прямою червоною і триматчевою дискваліфікацією. І повне ігнорування Пʼєра-Емеріка Обамеянга – далекого від оптимальної форми, але точно не зайвого у клубі, в якому немає природної «девʼятки». Існує думка, що це повʼязано із вказівкою від керівництва – мовляв, у нього в угоді прописані серйозні бонуси за участь в матчах. Джерела в клубі такі твердження заперечують.

Були проблеми і з залученням новачків. Вважається, що тренерам найкомфортніше працювати із групою близько 20 футболістів, плюс два голкіпери і, за потреби, декілька футболістів з академії. Приблизно такий склад Поттер мав у «Брайтоні». У «Челсі» ж, особливо коли минула криза травм, Поттер опинився зі складом у 33-40 гравців. І майже кожен вважав себе достойним грати у першій команді й в основі. Усі жадали уваги тренера.

Це виявилося навіть логістично проблемою: довелося змінювати роздягальні. Однак на початку туди вміщувалися не всі – і новачкам Михайлу Мудрику та Ноні Мадуеке доводилося перевдягатися у коридорі. На зібраннях команди деяким футболістам доводилося сідати на підлогу – не вистачало місць.

А під час одного з нещодавніх тренувань Поттер вирішив провести гру 11 на 11. Однак поза нею футболістів лишилося стільки, що одночасно на сусідньому полі довелося проводити ще й гру 9 на 9. І всі учасники бачать себе частиною основної команди «Челсі». Яка ймовірність за таких умов того, що у тренера вистачить часу на нормальні особисті розмови з футболістами? Як зробити так, щоб усі були щасливими? Поттер міг би «понизити» деяких гравців назад в академію – однак така жорстокість, ще й безпідставна (фактично покарання футболістів, які нічого не робили не так), йде врозріз із характером тренера.

Задумалися над звільненням Поттера після 0:2 від «Тоттенгема», до Нагельсманна придивлятимуться уважніше

Сумніви у проєкті остаточно сформувалися після поразки «Тоттенгему» 0:2 наприкінці лютого. До того Боелі та Егбалі підтримували своє призначення. Вони вважали, що молодий тренер поведе за собою молоду команду – і вони зростатимуть і розвиватимуться разом.

На це вказували і підписання: крім Енцо та Мудрика, придбаних за шалені гроші, за доволі помірні виплати клуб придбав «сирих» талантів в особі Давіда Фофана, Ноні Мадуеке, Мало Гюсто, Андрея Сантоса та Бенуа Бадіашиля. Клуб розумів ризики – але забув про ризики у призначенні відносно недосвідченого тренера.

Керівництво і не розуміло коментарів Поттера на пресконференціях. Зокрема, його критику організації передсезонки «Челсі» (фактично, повторив те, що казав тоді Тухель – і що не подобалося керівництву), відсилки на довіру до Артети та Клоппа. Ці коментарі могли бути щирими – але сприймалися за ознаку слабкості.

Ця слабкість проявлялася увесь лютий – а матч іх «Тоттенгемом», у якому не було очевидного плану на гру, став її апогеєм. Спортдири «Челсі» Пол Вінстенлі та Лоренс Стюарт готували звіт, шукаючи ознаки прогресу, зважуючи плюси та мінуси того, щоб лишитися із Поттером. Але позитивного у тому звіті було мало.

І навіть тоді співвласники вагалися – а клуб навіть видав «міні-відродження». Але все стало ясно після нічиєї 2:2 з «Евертоном», коли Боелі спіймали за коментарем: «Гра – й####е лайно».

Після матчу з «Астон Віллою» у клубі були одразу ж обговорення щодо майбутнього Поттера. Вони продовжилися і в неділю. Керівництво було свідоме того, що навіть за Абрамовича, відомого своїми звільненнями тренерів, «Челсі» не звільняв тренерів двічі за сезон. Але без видимого прогресу чи покращення ситуації на полі, вирішили діяти зараз.

Основним кандидатом на посаду тепер є Юліан Нагельсманн. Однак повторювати помилок, як із Поттером, не будуть. Спочатку Боелі та Егбалі хочуть зрозуміти, за що того звільнили із «Баварії» – хочуть переконатися, що не буде ще одного конфлікту характерів, як і у тому, що німець зможе забезпечити прогрес. Але у клубі планують і співбесіди із іншими тренерами.

Джерело

Теги: Грем Поттер,Грем Поттер Вікіпедія,Поттер Вікіпедія,Поттер ,Спорт, новости спорта, новини спорту, Спортивные новости, Спортивні новини,Новости, новости футбола,Новини, новини футболу,Футбол,Челсі,Брайтон,Тодд Боелі,Трево Чалоба,Трево Чалоба Вікіпедія,Мудрик, Михайло Мудрик,Михайло Мудрик Вікіпедія,Мудрик Вікіпедія,Челсі Мудрик,Челсі Михайло Мудрик,ПСЖ,Парі Сен-Жермен,Хакім Зієш,Хакім Зієш Вікіпедія,Зієш Вікіпедія,Зієш ,Жоау Фелікс,Фелікс,Жоау Фелікс Вікіпедія,Жоан Фелікс,Жоан Фелікс Вікіпедія,П'єр-Емерік Обамеянг,П'єр-Емерік Обамеянг Вікіпедія,Ноні Мадуеке,Ноні Мадуеке Вікіпедія,Тоттенгем,Нагельсманн,Юліан Нагельсманн,Юліан Нагельсманн Вікіпедія,Нагельсманн Вікіпедія,Давід Датро Фофана,Давід Датро Фофана Вікіпедія,Давід Фофана Вікіпедія,Давід Фофана ,Мало Гюсто,Гюсто,Мало Гюсто Вікіпедія,Андрій Сантос,Андрій Сантос Вікіпедія,Бенуа Бадіашіле Мукінаї Вікіпедія,Бенуа Бадіашіле Мукінаї ,Бенуа Бадіашіль Вікіпедія,Бенуа Бадіашіль ,Артета,Артета Вікіпедія,Мікель Артета,Мікель Артета Вікіпедія,Юрген Клопп,Лоренс Стюарт,Пол Вінстенлі,Евертон,Мудрик перевдягався в коридорі
Автор: admin.sportcomua

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео