ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Співпраця факультету природничих наук та менеджменту із розплідником декоративних рослин «Осокор»

Співпраця факультету природничих наук та менеджменту із розплідником декоративних рослин «Осокор»
365689 ПЕРЕГЛЯДІВ

19 квітня 2023 р. декан факультету природничих наук та менеджменту доцент Сергій Новописьменний, завідувачка навчальної лабораторії факультету природничих наук та менеджменту «Ботанічний сад» Антоніна Дзюбаненко, проректор з інфраструктурного розвитку та ресурсного забезпечення Віктор Дудник з робочим візитом відвідали розсадник декоративних культур «Осокор» (с. Лазірки Оржицького р-ну).

Зустрівся з науковцямивідомий озеленювач, керівник розсадника декоративних рослин «Осокор» Андрій Бут. Андрій Анатолійович –кандидат сільськогосподарських наук, засновник та керівник розплідника декоративних рослин «Осокор», двох садових центрів «Vert», член правління «АЛАУ», автор книг та публікацій, організатор фестивалів, конференцій, бажаний спікер профільних заходів як в Україні, так і за кордоном. Він проходив стажування у провідних розплідниках Європи.

Андрій Бут має понад 20 років досвіду у «зеленій індустрії», він виконав понад 250 проєктів благоустрою територій, понад 100 об’єктів регулярного сервісного обслуговування, виростив десятки тисяч рослин.

Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка зацікавлений у різноаспектній співпраці: оновлення Ботанічного саду, майстер-класи для студентів, консультативна допомога, залучення пана Андрія як стейкголдера до оновлення освітніх програм та ін.

Представники університету мали змогу ознайомитись з організацією території розсадника в натурі, спеціалізацією його виробничих відділень, асортиментом вирощуваних рослин та особливостями формування декоративних саджанців. Андрій Анатолійович розповів про формування різних видів садивного матеріалу листяних та хвойних рослин, щедро ділився унікальними практичними навичками. Наприклад, для реалізації власного проекту «Нивакі» пройшов навчання у найкращих майстрів Японії.  Охочі можуть більш детально ознайомитися із роботою розсадника на офіційному YouTube канал БутСад.

Сергій Новописьменний й Антоніна Дзюбаненко вивчали ті практики, які можна використовувати в оновленні Ботанічного саду університету.

Декан факультету природничих наук та менеджменту Сергій Новописьменний і керівник розсадника декоративних рослин «Осокор» Андрій Бут підписали меморандум про співпрацю.

Андрій Бут та розсадник «Осокор» надали посадковий матеріал для ботанічного саду ПНПУ імені В. Г. Короленка.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео