ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Відбувся міжуніверситетський методичний семінар з питань сучасної літературної освіти за участі студентів і викладачів ПНПУ імені В. Г. Короленка і КНЛУ

Відбувся міжуніверситетський методичний семінар з питань сучасної літературної освіти за участі студентів і викладачів ПНПУ імені В. Г. Короленка і КНЛУ
332021 ПЕРЕГЛЯДІВ

19 квітня 2023 р. відбувся спільний методичний семінар із питань сучасної літературної освіти за участі студентів і викладачів Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка і Київського національного лінгвістичного університету.

Семінар організували – провідна спеціалістка Міністерства освіти і науки України, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри української філології Київського національного лінгвістичного університету Катерина Таранік-Ткачук, кандидатка педагогічних наук, доцентка, очільниця факультету філології та журналістики Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Оксана Кирильчук, докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ольга Ніколенко, кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри світової літератури Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка Ольга Орлова.

У семінарі взяли участь понад 40 студентів обох університетів, які готуються до активної педагогічної практики в закладах загальної середньої освіти, тому обговорення сучасних технологій викладання зарубіжної літератури для них було надзвичайно корисним.

Студентів тепло привітала очільниця факультету філології та журналістики ПНПУ імені В. Г. Короленка Оксана Кирильчук. Вона розповіла про велику роботу для вчителів і учнів України, яку здійснюють кафедра світової літератури, Науково-методичний центр якості вивчення англійської мови та зарубіжної літератури, Короленківський центр країнознавства, викладачі факультету філології та журналістики, які є авторами навчальних програм, підручників, посібників. Оксана Борисівна також повідомила про актуальні спеціальності факультету філології та журналістики, запросила студентів обох ЗВО продовжити навчання в ПНПУ імені В. Г. Короленка на другому рівні освіти (магістратура). Оксана Кирильчук – випускниця Київського національного лінгвістичного університету, яка досягла значних професійних успіхів у ПНПУ імені В. Г. Короленка.

Докторка філологічних наук, професорка, завідувачка кафедри світової літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка Ольга Ніколенко розповіла студентам про особливості впровадження Державного стандарту для базової середньої освіти (2020), нових модельних навчальних програм (2021) і підручників із зарубіжної літератури для Нової української школи (2022-2023).

Ольга Ніколенко – авторка державних стандартів, навчальних програм, підручників і посібників для ЗЗСО. Вона розкрила духовний потенціал творів сучасних письменників, що стали ефективним засобом арттерапії для учнів під час воєнного стану, а також новітні підходи до створення підручників у країнах Європи та в Україні. Особливий інтерес у студентів викликали інтерактивні методи і цифрові засоби навчання зарубіжної літератури.

Кандидатка педагогічних наук, доцентка кафедри світової літератури ПНПУ імені В. Г. Короленка, авторка підручників і посібників для ЗЗСО Ольга Орлова представила студентам свій новий методичний посібник із зарубіжної літератури («Методика навчання зарубіжної літератури», Полтава, 2021), в якому застосовано сучасні механізми активізації критичного мислення учнів під час вивчення творів зарубіжної літератури.

Ольга Орлова також звернула увагу студентів на необхідність створення в школі атмосфери зацікавленого читання, прилучення учнів до творів класичної і сучасної літератури.

Під час методичного семінару студенти університетів взяли активну участь в обговоренні представлених видань і обмінялися власним досвідом.

Викладачі підбили підсумки семінару і домовилися про подальшу взаємодію і співпрацю між університетами в галузі літературної освіти.    

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео