ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

На кафедрі виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності відбувся методичний семінар «Цифрові інструменти безпеки для дітей: вивчення та застосування через онлайн-гру Interland»

На кафедрі виробничо-інформаційних технологій та безпеки життєдіяльності відбувся методичний семінар «Цифрові інструменти безпеки для дітей: вивчення та застосування через онлайн-гру Interland»
359151 ПЕРЕГЛЯДІВ

 

19 квітня 2023 р. викладачі кафедри виробничо-інформаційних технологій та БЖД провели методичний семінар на тему «Цифрові інструменти безпеки для дітей: вивчення та застосування через онлайн-гру Interland»». На семінарі науково-педагогічні працівники та вчителі ліцею № 6 «Лідер» Полтавської міської ради приділили увагу актуальним для сьогодення питанням, пов’язаним із загрозами безпеці дітей в Інтернеті. Під час семінару розглянули можливості  використання онлайн-гри Interland для навчання дітей безпеці в Інтернеті, обговорили інструменти і технології, які можуть допомогти батькам та вчителям забезпечити безпеку дітей в Інтернеті, зосередили увагу на етичних аспектах використання цифрових інструментів для навчання безпеці в Інтернеті.

Доцентка кафедри Любов Хоменко поінформувала присутніх, що 17 квітня 2023 року Google Україна у співпраці з Міністерством освіти і науки та Міністерством цифрової трансформації запустили українськомовну версію онлайн-гри «Interland: Безпека дітей в Інтернеті». Interland – це безкоштовна онлайн-гра, розроблена компанією Google як інструмент для навчання дітей про безпеку в Інтернеті. Любов Григорівна звернула увагу присутніх, що гра містить різноманітні рівні, які допомагають дітям розібратися з питаннями, пов’язаними зі світом Інтернету, такими як конфіденційність даних, захист від шкідливих впливів та вірусів, навички пошуку інформації, та дозволяє дітям вчитися на практиці, розвивати логіку та навички розв’язання проблем, а також робити власні висновки стосовно забезпечення своєї безпеки в Інтернеті. Зауважила, що Interland може бути корисною додатковою освітньою платформою для батьків та вчителів, які хочуть допомогти молодому поколінню зрозуміти, як захистити себе в Інтернеті.

Завідувачка кафедри Оксана Кудря зазначила, що в реаліях сьогодення Інтернет став неодмінною частиною життя, тому важливо навчити учнів безпечно використовувати цифрові технології.  І саме онлайн-гра Interland, створена компанією Google, є ефективним інструментом для навчання дітей цифровій безпеці, оскільки має на меті допомогти учням зрозуміти ризики, пов’язані з використанням Інтернету, та навчити їх ефективно використовувати цифрові інструменти для захисту від цих загроз.

Вчителка вищої категорії ліцею № 6 «Лідер» Наталія Ліненко зауважила, що Interland є відмінним інструментом для вивчення та застосування цифрових інструментів безпеки для дітей, оскільки ця гра допоможе учням зрозуміти, які загрози можуть існувати в Інтернеті. Важливим моментом, на якому зосередила увагу учасників семінару Наталія Ліненко, є те, що діти зможуть навчитися захищати свої паролі, захищати свої персональні дані, розпізнавати онлайн-шахраїв та ботів, використовувати безпечні пошукові системи та інші цифрові інструменти безпеки, а сама гра містить велику кількість різних рівнів та завдань, що дозволить учням вчитися на практиці та розвивати свої навички безпеки в Інтернеті.

Вчителка ІІ категорії ліцею №6 «Лідер» Наталія Стеценко зазначила, що Interland можна використовувати в якості додаткового інструменту для навчання цифрової грамотності та безпеки в українських школах та освітніх закладах, а також як засіб для домашнього навчання. Звернула увагу на те, що  для гри в Interland не потрібно завантажувати жодного додатку чи програми – гра запускається просто з браузера, а щоб розпочати гру, необхідно мати підключення до Інтернету та комп’ютер, планшет або смартфон з сумісним веббраузером.

Учасники семінару відзначили, що навчання цифровій безпеці через онлайн-гру Interland може бути корисним не лише для дітей, а й для їхніх батьків та вчителів. Цей інструмент може допомогти підвищити рівень цифрової грамотності серед дітей та зробити Інтернет більш безпечним для користувачів усіх вікових груп.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео