ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Сергій Степаненко взяв участь у круглому столі «Політика інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ»

Сергій Степаненко взяв участь у круглому столі «Політика інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ»
310560 ПЕРЕГЛЯДІВ

20 квітня 2023 р. завідувач кафедри політекономії, координатор з питань інтелектуальної власності університету Сергій Степаненко взяв участь в онлайн-круглому столі «Політика інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ», що реалізувався спільно Департаментом «Академія інтелектуальної власності» та Департаментом розвитку інноваційного та креативного секторів Українського національного офісу інтелектуальної власності та інновацій.

 

Захід відбувся у рамках просвітницької компанії до Міжнародного дня інтелектуальної власності 2023. Співорганізаторами форуму виступили науково-освітній центр з інтелектуальної власності, кафедра інтелектуальної власності та інформаційного права інст. права КНУ

У рамках заходу, керівниця УКРНОІВІ Олена Орлюк презентувала Проєкт типової політики інтелектуальної власності для закладів вищої освіти та наукових установ.

 

Експертка наголосила, що головною метою зустрічі є підвищення культури ІВ серед представників наукової спільноти, студентів та викладачів, адже політика інтелектуальної власності є вкрай важливою складовою інноваційного розвитку не лише всередині екосистеми, але й країни загалом та регулює, зокрема, такі основоположні питання як:

? визначення належності майнових прав інтелектуальної власності; 

? порядок їх виявлення, набуття, оцінки, охорони  подальшої комерціалізації; 

? розподіл доходу від здійснення такої комерціалізації між працівниками, здобувачами вищої освіти, дослідниками; винахідниками, інноваторами, а також іншими учасниками інноваційного процесу закладів вищої освіти та наукових установ.

 

У форматі круглого столу представники IP офісу, закладів вищої освіти та наукових установ спільно обговорили інструментарій, основні принципи та правила формування політики у сфері ІВ та  необхідні умови для їх успішної реалізації.

Результати обговорення будуть враховані у документах УКРНОІВІ, а згодом імплементовані у відповідних локальних нормативно-правових актах університету.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео