ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

За співпрацю з ворогом двом рятувальникам з Київщини повідомлено про підозру

За співпрацю з ворогом двом рятувальникам з Київщини повідомлено про підозру
423246 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури двом громадянам України повідомлено про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України).

 

За даними слідства, у лютому 2022 року двоє пожежників-рятувальників 41 Державної пожежно-рятувальної частини 10 Державного пожежно-рятувального загону ГУ ДСНС у Київській області залишилися у захопленому на другий день повномасштабного вторгнення смт. Іванків. Вони добровільно перейшли на бік окупантів, зрадивши державі та українському народові.

 

Чоловіки обійняли керівні посади у захопленому структурному підрозділі ДСНС, один з них був призначений заступником начальника пожежної частини.

 

Співпрацюючи з ворогом підозрювані мали певні привілеї зокрема можливість разом з військовослужбовцями рф вільно пересуватися по окупованому населеному пункту на транспортних засобах з позначкою «V». В той самий час для місцевих жителів діяла заборона щодо пересування вулицями.

 

Після підпалу пожежної частини рятувальники вказали окупантам на трьох осіб, які намагалися ліквідувати пожежу. У результаті їх злочинного сприяння окупаційним військам трьох мешканців смт. Іванків було захоплено в полон. Російські військові застосовували до полонених тортури.

 

В якості оплати за перехід на бік ворога та наданні представникам збройних сил рф допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вказані громадяни отримували від них продукти харчування, цигарки та алкоголь.

 

 За клопотанням прокурорів підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

 

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУ СБУ у м. Києві та Київській області, оперативний супровід - ДЗНД СБУ.

 

 Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео