ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Правоосвітня лекція для викладачів і здобувачів освіти ПНПУ імені В. Г. Короленка

Правоосвітня лекція для викладачів і здобувачів освіти ПНПУ імені В. Г. Короленка
373545 ПЕРЕГЛЯДІВ

21 квітня 2023 р. у Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка відбувся інформаційно-освітній захід з питань запобігання корупції в освітній галузі, ініціатором проведення якого виступила ректорка професорка Марина Гриньова.

Марина Вікторівна, звертаючись до колективу і здобувачів освіти, наголосила, що університет може належним чином працювати лише у межах чинного законодавства. А тому всі учасники освітнього процесу мають бути добре обізнаними як із своїми правами, так і відповідальністю за неправомірні вчинки.

 Ключовим спікером заходу став адвокат Денис Бондарець, який прочитав правоосвітню лекцію для науково-педагогічних працівників і студентів.

Лектор конкретизув окремі поняття Закону України «Про запобігання корупції», розповів про адміністративну та кримінальну відповідальність за корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення, навів приклади, як протидіяти корупції і в житті, і в службовому середовищі, як діяти у разі надходження пропозиції неправомірної вимоги / подарунка.

Окремо Денис Іванович зупинився на правах учасників освітнього процесу, а також розповів про алгоритм дій у спірних ситуаціях, які дозволять убезпечити себе.

Адвокат охоче відповідав на питання як студентів, так і викладачів, розповіді про суперечливі ситуації ілюстрував прикладами.

Перший проректор Олексій Гура подякував адвокату Денису Бондарцю за важливу й актуальну тему правоосвітньої лекції, відзначив уміння лектора говорити просто і зрозуміло про непрості юридичні колізії.

Ректорка Марина Гриньова звернулася до правника з проханням провести серію правоосвітніх лекцій, які охоплять різні юридичні аспекти організації роботи освітянського колективу.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео