ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

На факультеті фізичного виховання та спорту відбулися обласні змагання з кросфіту «Fitness, Athleticism, Crossfit – together»

На факультеті фізичного виховання та спорту відбулися обласні змагання з кросфіту «Fitness, Athleticism, Crossfit – together»
383476 ПЕРЕГЛЯДІВ

25 квітня 2023 р. кафедра теорії й методики фізичного виховання, адаптивної та масової фізичної культури зорганізувала змагання з кросфіту «Fitness, Athleticism, Crossfit – together». У змаганнях взяли участь чотири команди по шість осіб: команда студентів факультету фізичного виховання та спорту ПНПУ «Вантім», збірна команда студентів ПНПУ «Еклектика», команда КЗ «Донецький обласний спеціалізований фаховий коледж імені С. Бубки» «Ледачі переможці» і збірна команда науково-педагогічних працівників ПНПУ «Люди Х».

Змагання проходили за підтримки Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, зокрема начальниці Марини Трохименко та її заступниці Аліни Ковалінської.

 На урочистому відкритті з вітальним словом до учасників та вболівальників звернулася Аліна Ковалінська, яка зауважила, що основна місія Університету полягає у підготовці високопрофесійного людського капіталу, учителів, які гідно продовжать традиції навчання нових поколінь, спираючись на сучасні освітні та здоров’язберігальні технології.

Проректор з наукової роботи ПНПУ імені В. Г. Короленка Василь Фазан також підкреслив значущість цього заходу, наголосив, що ці змагання об’єднали молодь у прагненні вдосконалити свої фізичні навички, лідерські здібності, бажанні оволодіти сучасними фізкультурно-оздоровчими технологіями та формувати свою культуру здоров’язбереження. Побажав учасникам отримати фізичне і моральне задоволення від спортивної події. Вітальним виступом побажали успіхів у змаганнях команда з черліденгу, незмінним керівником якої є Сергій Синиця.

Після невеликої розминки, яку провела завідувачка кафедри Оксана Корносенко, розпочалися спортивні баталії. Перший етап змагань передбачав виконання вправ поточним способом: ривок диску вгору з напівприсідання, настрибування на тумбу, жим грифу вгору, бьорпі, стрибки зі скакалкою, згинання та розгинання рук в упорі лежачи. Обов’язковою умовою змагань була участь не менше двох осіб жіночої статі в команді. Дівчата виконували такі ж вправи, але з меншою вагою. На другому етапі команди виконували вправи парами, що дозволило об’єднати молодь духом співпраці, взаєморозуміння та товариськості. Етап передбачав виконання вправ круговим способом по 40 сек. на кожній станції. Вправи були такими: піднімання тулуба в сід з передачею м’яча партнеру, присідання з виштовхуванням гімнастичних палиць вгору, низька планка. З усіма вправами спортсмени впоралися на відмінно!

Родзинкою заходу стала організація конкурсу для вболівальників «Жим штанги лежачи», де кожен охочий міг випробувати міцність свого грудного м’язу. Ініціатором конкурсу став декан факультету фізичного виховання та спорту Павло Хоменко.

Суддівство змагань здійснювали студенти факультету фізичного виховання та спорту під керівництвом директора кросфіт-студії «MIAMI BASEMENT» Дмитра Дрофича. Дмитро Федорович як випускник факультету фізичного виховання та спорту надав основи знань студентам щодо організації та суддівства змагань. Студенти, які попередньо пройшли навчання, отримали сертифікати та успішно впоралися з суддівством.

Захід відбувся в атмосфері дружнього суперництва. Всі команди виклалися на 100%. Але змагання передбачають визначення переможців. Перше місце посіла команда викладачів ПНПУ «Люди Х», довівши власним прикладом, що систематичні заняття фізичною культурою дозволяють й у зрілому віці бути сильним та витривалим. До складу збірної команди науково-педагогічних працівників увійшли: Олександр Свєртнєв, Юлія Зайцева, Сергій Хлібкевич, Оксана Корносенко, Ярослав Блоха, Анастасія Шендрик. Інші команди також виявили неабияку спритність, силу та жагу до перемоги. Усі учасники були нагороджені грамотами та патріотичними браслетами.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео