ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

БЕБ викрило міжнародний канал постачання електронних сигарет з Далекого Сходу

БЕБ викрило міжнародний канал постачання електронних сигарет з Далекого Сходу
333582 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб однієї з компаній, які налагодили міжнародний канал постачання електронних сигарет із країн Далекого Сходу.

Співробітники БЕБ встановили групу осіб, які незаконно переміщували на територію України пристрої для куріння, без відповідного митного оформлення. Таким чином з продукції не було сплачено податки та збори в особливо великих розмірах.

У подальшому електронні сигарети, з марками акцизного податку які мають явні ознаки підробки, незаконно зберігалися у складських приміщеннях та продавалися на території України за готівку.

З метою припинення незаконної діяльності, детективи БЕБ спільно зі співробітниками СБУ, провели 15 обшуків в складських та офісних приміщеннях у Львівській області та Києві.

Виявлено та вилучено майже 300 тис. одиниць підакцизної продукції (електронних сигарет), близько 10 тис. марок акцизного податку з ознаками підробки, обладнання для зміни дати виробництва та пакування, оргтехніка з інформацією про зазначену продукцію, чорнові записи тощо. Також вилучено близько пів мільйона гривень готівкою, які отримані від реалізації зазначеної продукції. Сума вилученої продукції складає близько 90 млн грн.

Наразі проводяться допити та інші необхідні слідчі дії.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за ознаками кримінальних правопорушень передбаченими ч. 3 ст. 199 КК України (зберігання з метою використання при продажу товарів, з підробленими марками акцизного податку) та ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) здійснюють детективи Бюро економічної безпеки України, за оперативного супроводження співробітників Служби безпеки України та процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора.

Нагадаємо нещодавно детективи ТУ БЕБ у м. Києві та Київській області викрили масштабну незаконну схему з виготовлення та реалізації тютюну для кальяну на Дніпропетровщині. З незаконного обігу вилучено продукцію та обладнання на загальну суму 17,4 млн грн.

 

Теги: БЕБ,Україна,ukraine, Бюро економічної безпеки, бюджет, економіка, контрафактні цигарки,контрафакт,електронні сигарети

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео