ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 28 млн грн

БЕБ забезпечило відшкодування завданих державі збитків на 28 млн грн
365969 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області забезпечили відшкодування завданих державі збитків на суму понад 28 млн грн, з урахуванням штрафних санкцій та пені.

Слідством встановлено посадову особу одного з підприємств морегосподарського комплексу Одеського регіону, який організував ухилення від сплати ПДВ та податку на прибуток підприємства. Підозрюваний завищував суму податкового кредиту та валових витрат підприємства упродовж 2015-2018 років.

Посадовій особі вказаного підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків особливо великих розмірах).

Досудове розслідування здійснювали детективи Територіального управління БЕБ в Одеській області за процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури.

Довідково: Особа, яка вчинила діяння, передбачені частинами 1, 2, або діяння, передбачені частиною 3 (якщо вони призвели до фактичного ненадходження до бюджетів чи державних цільових фондів коштів в особливо великих розмірах) ст. 212 ККУ, звільняється від кримінальної відповідальності, якщо вона до притягнення до кримінальної відповідальності сплатила податки, збори (обов’язкові платежі), а також відшкодувала шкоду, завдану державі їх несвоєчасною сплатою (фінансові санкції, пеня) (ч. 4 ст. 212 ККУ).

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, Україна, податки,Одеса,ПДВ, ухилення від сплати податків

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео