ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

БЕБ співпрацюватиме з Представництвом НАТО в Україні

БЕБ співпрацюватиме з Представництвом НАТО в Україні
367580 ПЕРЕГЛЯДІВ

Бюро економічної безпеки України налагоджує співпрацю з Представництвом Організації Північноатлантичного договору з питань інституційного розвитку Бюро. Зокрема, фахівці Представництва долучаться до розробки Стратегії розвитку Бюро економічної безпеки України на 2023-2028 роки. 

Про це та інше домовилися виконуючий обов’язки Директора Бюро Едуард Федоров та старший радник з питань політики безпеки Представництва НАТО в Україні Томаш Стрихаж.

«В усіх державних інституціях є повна єдність щодо реалізації завдань на шляху вступу України до Північноатлантичного альянсу та Європейського Союзу. Нашим завданням є становлення Бюро як органу, який повністю відповідає світовим стандартам та забезпечить економічну безпеку в державі, і ми вже стали на цей шлях», - зазначив виконуючий обов’язки Директора Бюро Едуард Федоров.

У свою чергу, Томаш Стрихаж зазначив: «Ми слідкуємо за імплементацією необхідних реформ у вашій країні та хочу позитивно відмітити створення Бюро як єдиного органу, який займається економічними злочинами. Важливо забезпечити незалежність правоохоронних інституцій, їхню спроможність та активну комунікацію з суспільством і міжнародними партнерами, чому Представництво НАТО в Україні активно сприятиме.

Також сторони домовилися про проведення спільних тренінгів для працівників Бюро з безпекових та інших питань.

Довідково: Представництво НАТО в Україні було засновано у 2016 році після видання відповідного указу Президента України. Представництво поєднує в собі дві діючі організації НАТО в Україні: Центр інформації та документації НАТО (1997 р.) та Офіс зв'язку НАТО (1999 р.). Завданнями організації є сприяння практичному співробітництву в рамках комісії Україна-НАТО та розширення співробітництва між НАТО та українською владою. 

У жовтні 2022 року Президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ України до НАТО.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки, НАТО, економічна безпека,безпека

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео