ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

БЕБ та АСС обговорили напрями протидії незаконній торгівлі тютюновими виробами

БЕБ та АСС обговорили напрями протидії незаконній торгівлі тютюновими виробами
434654 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Бюро економічної безпеки України вилучили з незаконного обігу майже 1,2 млн пачок тютюнових виробів, орієнтовною вартістю 60 млн грн, 300 тис. штук електронних сигарет, орієнтовною вартістю 90 млн грн, 200 тис. штук підробних марок акцизного податку з ознаками підробки за І квартал 2023 року. У пріоритеті БЕБ - припинення нелегального виробництва тютюнових виробів. З цією метою вилучено складові для незаконного виготовлення тютюнових виробів (етикетки, папір, плівка для пакування та інше) та 4 лінії (обладнання). До АРМА передано обладнання задіяне в незаконному виготовленні тютюнових виробів, орієнтовною вартістю 20 млн грн. Також аналітики БЕБ рекомендували Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України заблокувати діяльність низки сайтів з незаконної реалізації тютюнових виробів.

Про це розповів представник Головного підрозділу детективів Бюро економічної безпеки України під час засідання «круглого столу», організованого Американською торгівельною палатою в України (ACC) та аналітичною компанією «Kantar Україна».

Проблеми нелегальної торгівлі тютюновими виробами, а також забезпечення і сприяння імплементації ефективних заходів щодо протидії обговорили Народні депутати, представники БЕБ, ДБР, СБУ, ДПС, ДМС, Президент Американської торговельної палати в України, генеральний директор Kantar Україна, директор Асоціації «Укртютюн» та інші.

Учасники зустрічі дійшли висновку, що випадки стихійної нелегальної торгівлі тютюновою продукцією, в тому числі на ринках та через роздрібні мережі (магазини, кіоски, пересувні об’єкти торгівлі) з порушенням порядку провадження господарської діяльності повинні бути під підвищеною постійною увагою відповідних правоохоронних органів. Але зосередитися слід, у першу чергу, на виробниках нелегальних тютюнових виробів. Також на заході було презентоване дослідження ринку нелегальної торгівлі компанією Kantar Ukraine станом на лютий-квітень 2023 року.

Нагадаємо, у квітні цього року детективи Бюро економічної безпеки України викрили службових осіб однієї з компаній, які налагодили міжнародний канал постачання електронних сигарет із країн Далекого Сходу. Співробітники БЕБ встановили групу осіб, які незаконно переміщували на територію України пристрої для куріння, без відповідного митного оформлення. Таким чином з продукції не було сплачено податки та збори в особливо великих розмірах. Детальніше: https://esbu.gov.ua/news/beb-vykrylo-mizhnarodnyi-kanal-postachannia-elektronnykh-syharet-z-dalekoho-skhodu

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,ACC,тютюнові вироби, контрафактні цигарки

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео