ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Засуджено 9 військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі

Засуджено 9 військовослужбовців рф, які били, катували та погрожували вбивством мешканцю Бучі
324297 ПЕРЕГЛЯДІВ

За підтримання публічного обвинувачення  Бучанською окружною прокуратурою суд визнав 9 військовослужбовців 64 окремої мотострілецької бригади сухопутних військ збройних сил рф у складі 35 загальновійськової армії винними у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

За результатами спеціального судового розгляду одного з військовослужбовців засуджено до 12 років позбавлення волі, ще чотирьом російським військовим  суд призначив покарання у вигляді 11 років 6 місяців позбавлення волі, іншим -11.

Сторона обвинувачення довела, що засуджені під час окупації міста Буча впродовж березня 2022 року тримали у заручниках цивільного чоловіка, який не брав участі у бойових діях і не мав зброї. Вони не забезпечували утримуваного їжею та водою.

Військовослужбовці країни-агресора позбавили потерпілого  можливості вільно пересуватися, зав’язували очі липкою стрічкою, руки зв’язували пластиковими хомутами та погрожували вбивством.

З метою отримання інформації про розташування військовослужбовців ЗСУ та територіальної оборони, а в окремому випадку і безпричинно, йому завдавали тілесні ушкодження. Били кулаками по тілу, а також прикладом зброї по ногах, пальцях ніг та грудній клітині.

Наразі вказані особи перебувають в розшуку.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео