ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

БЕБ на Одещині повідомило про підозру 11 фігурантам за підробку парфумів

БЕБ на Одещині повідомило про підозру 11 фігурантам за підробку парфумів
367569 ПЕРЕГЛЯДІВ

Детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області повідомили про підозру організатору злочинної групи у відмиванні доходів, отриманих злочинним шляхом. Ще десять її учасників підозрюються у незаконному використанні знаків для товарів торгових марок, права на які належать відомим іноземним компаніям з виготовлення парфумів.

Слідством встановлено, що схему з виробництва парфумерії реалізовувала організована злочинна група, до складу якої входили уродженці Сирійської Арабської Республіки. Вони обладнали місце виробництва та залучили до роботи й громадян України. Кожному з членів угрупування було відведено певну роль у процесі виробництва, зберігання та продажу контрафакту. Реалізовували продукцію не лише на території Одеської області, а й по всій Україні. Підроблену парфумерію продавали оптовими партіями та у роздріб через інтернет-сайти, телеграм-канали та у торгових точках ринку «7 кілометр».

Нагадаємо, що детективи БЕБ провели 22 обшуки на виробництві, складах, точках реалізації та за місцями проживання причетних осіб. Було знайдено і вилучено понад 50 тисяч флаконів контрафактної парфумерії відомих світових брендів та обладнання, що забезпечувало масове виробництво: автоматизована установка для розливу та змішування рідин, друкарський верстат, ємності з відповідним концентратом та сировиною, поліграфія, пакувальна плівка, спреї, пляшки з безбарвного скла в асортименті, дозатори та інші товари для розливної парфумерії. Загальна вартість вилучених товарів становить понад 69 млн грн.

Наразі організатору злочинної групи повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) та ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою). Десятьом членам організованої групи повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 229 КК України (незаконне використання знаків для товарів, що завдало матеріальної шкоди в особливо великому розмірі, вчинене організованою групою).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють детективи Територіального управління Бюро економічної безпеки в Одеській області за оперативного супроводу Управління стратегічних розслідувань Національної поліції України та процесуального керівництва прокурорів Одеської обласної прокуратури.

Теги: БЕБ, Бюро економічної безпеки,парфуми, підробка

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео