ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Визначили переможців IX конкурсу есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми»

Визначили переможців IX конкурсу есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми»
324707 ПЕРЕГЛЯДІВ

З ініціативи кафедри журналістики в Полтавському національному педагогічному університеті імені В. Г. Короленка до Дня захисників і захисниць України відбувся IX конкурс есеїв на патріотичну тематику «Україна – це ми» серед студентів закладів вищої освіти. Цьогоріч до творчого змагання долучилися представники Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя, Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка», а також Харківського ліцею № 163. Загалом на участь у конкурсі надіслали 12 заявок.

Пам’яті випускника кафедри журналістики Євгена Перепелиці, який загинув у російсько-українській війні, організатори конкурсу в 2022 році запровадили спецвідзнаку. Лавреаткою спеціальної відзнаки «Небайдужі серця» у 2023 році стала студентка Обласного коледжу «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка» Вікторія Куряча.

«Приємно бачити, що географія учасників цьогорічного конкурсу есеїв розширилася. До нього долучилися не тільки мешканці Полтавщини, а й інших регіонів. Незмінним же залишається усвідомлення свого патріотизму, який має бути діяльним. Українська молодь зростає і виховується в новій атмосфері й надихається героями сучасності, котрих не потрібно вигадувати. Ми живемо в історичний час, і те, що буде написано в підручниках, також залежить якщо не від кожного, то від багатьох із нас. І цей досвід важливо зафіксувати, зокрема й в есеях», – поділився враженнями про конкурсні роботи доцент кафедри журналістики, солдат 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Сергій Шебеліст.

До повномасштабного вторгнення конкурси есеїв на патріотичну тематику організовував і проводив Сергій Вікторович, зараз він воїн ЗСУ, але знайшов час для уважного прочитання і об’єктивного оцінювання конкурсних робіт.

За результатами роботи журі були визначені лавреати й дипломанти в номінаціях:

І місце

Максим Зайченко (комунальний заклад «Харківський ліцей № 163 Харківської міської ради»), Римма Алахвердієва (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка).

ІІ місце

Назар Ференц (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного), Вероніка Коркішко (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка).

ІІІ місце Самойленко Валерія (Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя), Олена Дроздова (Таврійський державний агротехнологічний університет імені Дмитра Моторного).

Номінації:

«Звичайні герої»: Катерина Главатських (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка).

«Символ єдності»: Строганова Надія (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка).

«Нас об’єднує Україна»: Валерія Малік (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка), Юля Харченко (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка).

«Волонтери – люди доброї волі» Сніжана Давиденко (Полтавський національний педагогічний університет імені В. Г. Короленка).

Спеціальна відзнака конкурсу «Небайдужі серця» – Вікторія Куряча  Обласний коледж «Кременчуцька гуманітарно-технологічна академія імені А.С. Макаренка» Полтавської обласної ради.

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео