ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Вдарили авіабомбою та обстріляли з танка – розпочато розслідування за фактами поранення окупантами 4 мирних людей в Авдіївці та Іллінівці

Вдарили авіабомбою та обстріляли з танка – розпочато розслідування за фактами поранення окупантами 4 мирних людей в Авдіївці та Іллінівці
310566 ПЕРЕГЛЯДІВ
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).
За даними слідства, зранку 3 жовтня 2023 року російська армія здійснила танковий обстріл м. Авдіївки. Снаряд влучив у приватний будинок, внаслідок чого отримав поранення місцевий мешканець 63 років, який на момент атаки перебував на подвір’ї. Чоловік дістав мінно-вибухову травму, осколкове поранення й перелам ноги.
 
         
 
Окупанти також завдали удару по с. Іллінівці Краматорського району, ймовірно, з використанням КАБ-500. Постраждали дві жінки 29 й 47 років та 43-річний чоловік. У них діагностували мінно-вибухові травми та забої. Під час обстрілу потерпілі перебували на вулиці.
 
         
 
Крім того, пошкоджено вогнем і понівечено вибуховою хвилею приватні домоволодіння, багатоповерхові житлові будинки, господарську будівлю, торговельний об’єкт, легкові автівки, вантажний автомобіль та автобуси.
 
Прокурори вживають всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення Донеччини.
 
Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.

 

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео