ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Розслідує кримінальні «справи» на руїнах розбитого окупантами Маріуполя - заочно судитимуть слідчу «мвс днр»

Розслідує кримінальні «справи» на руїнах розбитого окупантами Маріуполя - заочно судитимуть слідчу «мвс днр»
431031 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурорами Донецької обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно експоліціянтки за фактом державної зради (ч. 2  ст. 111 КК України).

Спеціальним досудовим розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року заступниця начальника слідчого відділення ВП № 1 Маріупольського РУП ГУНП в Донецькій області відмовилась виїжджати з окупованого міста.
 
 
Колишня лейтенант поліції зрадила присязі працівника правоохоронних органів України та вже за місяць добровільно обійняла псевдопосаду у незаконно створеному «Іллічівському районному відділі Маріупольського міського  управління мвс днр». Вона тимчасово виконувала обов’язки інспектора сектора кадрового забезпечення, а згодом стала  слідчою фейкової установи.
 
Допомагаючи квазіреспубліці встановлювати свою владу на руїнах українського Маріуполя, жінка «розслідує» кримінальні провадження стосовно місцевих мешканців та у складі слідчо-оперативних груп виїжджає на місця подій. Також вона виконує інші незаконні накази керівництва, аби легітимізувати діяльність окупантів в очах маріупольців.
 
Зокрема, у червні 2022 року «слідча» зверталась до своїх колишніх колег з проханням надати їй копії матеріалів кримінальних проваджень, зареєстрованих за фактами злочинів проти життя та здоров’я осіб, що були вивезені з окупованої території. При цьому обвинувачена мала на меті подальше приведення їх у відповідність до законодавства так званої «днр».
 
Досудове розслідування здійснювалось слідчими ТУ ДБР, розташованого в м. Краматорську.                 
 
Максимальне покарання звільненій з посади в Україні та позбавленій спеціального звання експоліціянтці – довічне позбавлення волі.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео