ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Хотіли ліквідувати дитячий садок – прокуратура запобігла закриттю ДНЗ «Калинка» в Покровську

Хотіли ліквідувати дитячий садок – прокуратура запобігла закриттю ДНЗ «Калинка» в Покровську
436519 ПЕРЕГЛЯДІВ
За наполегливої та принципової позиції Донецької обласної прокуратури Верховний суд ухвалив рішення, яким підтримав доводи щодо незаконності передачі землі під будівлею діючого дитячого садочку «Калинка» м. Покровська іншій державній установі.
У 2018 році прокурори Покровської окружної прокуратури виявили, що міська рада надала дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для реконструкції ДНЗ «Калинка». На території дитсадка муніципалітет планував розмістити іншу комунальну установу.
 
Як наслідок, це призвело б до закриття закладу, в якому навчалися щонайменше 109 дітей віком від 2 до 7 років та обмежило б права учнів на реалізацію їхніх освітніх потреб і належної підготовки до школи.
 
Враховуючи, що вищевказані дії є порушенням ст. ст. 63, 80 Закону України «Про освіту», аби захистити інтереси держави, прокуратура звернулася до Донецького окружного адміністративного суду. Позовні вимоги прокурорів підтримали, втім, суд апеляційної інстанції у задоволені позову відмовив.
 
Враховуючи це, Донецька обласна прокуратура подала касаційну скаргу до Верховного суду. У 2023 році рішення апеляційної інстанції було скасовано, а відтак, завдяки послідовній позиції прокурорів вдалося запобігти закриттю дошкільного навчального закладу.

 

 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео