ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Оприлюднила дані про місця зосередження військової техніки й інженерного обладнання ЗСУ у Костянтинівці – жінці повідомлено про підозру

Оприлюднила дані про місця зосередження військової техніки й інженерного обладнання ЗСУ у Костянтинівці – жінці повідомлено про підозру
436579 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури мешканці м. Костянтинівки повідомлено про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення Збройних Сил України (ч. 2 ст. 114-2 КК України).

За даними слідства, у січні-вересні 2023 року жінка поширила у месенджері «Telegram» дані військового характеру. Будучи учасницею декількох проросійських груп, прихильниця держави-агресора з власного телефону розмістила у чатах інформацію про будівлі, в яких дислокувався особовий склад ЗСУ.
 
 
В очікуванні так званих російських визволителів жінка конкретизувала дані щодо місць зосередження військової техніки й інженерного обладнання українських захисників.
 
Крім того, підозрювана повідомляла про розташування адміністративних будівель та інших об’єктів, а після обстрілів міста доповідала про наслідки влучань.
 
Наразі за клопотанням прокурорів вона перебуває під вартою.
 
Досудове розслідування – ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео