ТЕЛЕФОН:           +38 050 404 15 16
Viber/
WhatsApp +421 907 938 254

Висадили 16 000 саджанців сосни - прокурори долучились до відновлення лісу, знищеного окупантами на території Лиманської громади

Висадили 16 000 саджанців сосни - прокурори долучились до відновлення лісу, знищеного окупантами на території Лиманської громади
431217 ПЕРЕГЛЯДІВ
Донецька обласна прокуратура продовжує фіксувати на деокупованій території Лиманської територіальної громади наслідки злочинних дій російських окупантів. Окрім чисельних фактів вбивств людей і руйнування інфраструктури населених пунктів, війська рф знищили й гектари лісів.
Під час чергового обстеження найбільш постраждалих від ворожих обстрілів лісових масивів прокурори виявили уламки снарядів та боєприпаси, що не розірвались і досі несуть загрозу людям і тваринам.
 
    
 
Крім того, співробітники Слов’янської окружної прокуратури долучились до відновлювальних заходів, які проводили на одній з ділянок лісу працівники Державного підприємства «Лиманський лісгосп». Завдяки спільним зусиллям лісників і прокурорів на понад 6 гектарах вигорілого лісу з’явились 16 000 молодих саджанців сосни звичайної.
 
    
 
При цьому використано саме ту частину посівного матеріалу, який вирощувався за сучасними шведськими технологіями спеціалістами Львівського лісового селекційно-насіннєвого центру з насіння, зібраного в лиманських лісах до початку активних бойових дій.
 
    
 

 

Довідково: з початку військових дій на Донеччині постраждало понад 10 тис. га лісу, з яких 6,5 тис. га – на території Лиманського лісгоспу.

© 2019 PROVEO-STAR

Мої відео